Prima pagină » Actualitate » Reacţii ale medicilor în scandalul medicamentelor din spitale, după ce Şerban Bubenek a acuzat că au murit oameni, pentru că nu au primit tratament

Reacţii ale medicilor în scandalul medicamentelor din spitale, după ce Şerban Bubenek a acuzat că au murit oameni, pentru că nu au primit tratament

03 oct. 2020, 17:37,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Conducerea a două mari institute din România reacţionează după acuzaţiile dr. Şerban Bubenek şi susţin că în spitalele lor nu au fost cazuri de bolnavi care să nu primeasă tratament pentru COVID.

„Nu am cunoştinţe, punctual, de vreo reclamaţie care să se refere la acest lucru. La noi, în permanenţă a fost Remdesivir, sunt unele zile în care poate să nu fi fost, dar avem”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

Reacţia lui Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş vine după ce prof. dr. Șerban Bubenek, fost preşedinte al Societăţii ATI, a spus că au murit oameni bolnavi de COVID în secțiile de ATI, pentru că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesivir.

Adrian Marinescu: „La noi, în permanenţă a fost Remdesivir“

În replică, dr. Marinescu spune că aceasta este sarcina Ministerului Sănătăţii, iar indicaţiile pentru administrarea Remdesivirului sunt diferite şi depind de la caz la caz.

„Vorbim de medicamente antivirale şi cred că toată media ştie. Remdesivir este împărţit prin intermediul Ministerului Sănătăţii din fiecare ţară, dozele ajung cum au fost distribuite de la nivelul Uniunii Europene. Indicaţiile pentru Remdesivir sunt destul de clare şi foarte bine stabilite”, a precizar Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş din Capitală.

Beatrice Mahler: „Avem Remdesivir şi administrăm pacienţilor“

Şi managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti respinge acuzaţiile dr. Şerban Bubenek.

„Medicamentul e în farmacia instituţiei şi administrăm pacienţilor care au această indicaţie, în funcţie de pacient. Noi avem Remdesivir şi administrăm pacienţilor care au nevoie”, a menționat managerul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Beatrice Mahler.

Șerban Bubenek: „Au murit oameni la ATI fără a primi tratament!“

Medicul Șerban Bubenek lansează un avertisment îngrijorător. Șerban Bubenek a declarat că au murit oameni infectați cu COVID în secțiile de ATI pentru că nu li s-a administrat tratamentul cu Remdesevir, medicament folosit și la noi în țară pentru pacienții în stare gravă.

„Din statistica noastră rezultă că în secțiile ATI există un număr mare de pacienți care s-au prăpădit sau s-au vindecat fără să primească nici un tratament antiviral, nici măcar cel care este obligatoriu prin ordinele de ministru. Vreau să știu dacă dl. dr. Marinescu știe cum se distribuie acele 30 de milioane de euro pe care Institutul Balș le-a primit pentru a achiziționa medicamente antivirale și a le distribui celorlalte spitale din România”, a declarat Șerban Bubenek.

Lipsa tratamentului, la Institutul „Matei Balș”

Șerban Bubenek menționează că în spitale din București, în care nimeni nu știe în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, pacienților li se spune că s-a terminat.

„Dar dvs. aveți cunoștință de faptul că s-au prăpădit pacienți care nu au primit nici un fel de medicație antivirală și erau în terapie intensivă? Iar Institutul Balș avea obligația să trimită aceste medicamente și sume de bani pentru achiziționarea lor. În spitale din București în care nimeni nu știe în mod transparent cum se administrează Remdesivirul, câte flacoane au venit, câte s-au consumat, în care pacienții primesc într-o zi și a doua zi li se spune că s-a terminat. Asta nu e ieri când s-a terminat la dvs, este acum 10 zile la Spitalul Babeș și chiar la dvs.

Noi avem date și reclamații de la pacienți care au primit o singură zi Remdesivir, după care li s-a spus că nu mai există, și unii dintre ei nu au mers prea bine. Pacienții au dreptul să fie tratați. Există pacienți care nu au fost tratați în terapie intensivă, pentru că n-au avut medicamente, deși Ministerul Sănătății a dat 30 de milioane de euro, pe care nu știm cum s-au cheltuit”, a menționat Șerban Bubenek.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`