Prima pagină » Actualitate » Reacție dură la declarația lui Ludovic Orban privind obligativitatea purtării măștii în aer liber
Reacție dură la declarația lui Ludovic Orban privind obligativitatea purtării măștii în aer liber

Reacție dură la declarația lui Ludovic Orban privind obligativitatea purtării măștii în aer liber

27 iul. 2020, 14:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Reprezentanții ALDE au reacționat dur la declarația premierului Ludovic Orban cu privire la introducerea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber.

„Înainte de a impune noi măsuri în privința extinderii măsurii de purtare a măștilor asigurați-vă că oamenii nevoiași nu trebuie să mai cheltuie banii de mâncare și medicamente pe măștile la suprapreț din farmacii”, scriu reprezentanții ALDE.

Reacție dură la declarația lui Ludovic Orban privind obligativitatea purtării măștii în aer liber: Dați persoanelor vulnerabile măști!

 Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu susțin că Ludovic Orban și guvernul liberal ar trebui întâi să dea persoanelor vulnerabile măști de protecție și de-abia pe urmă să impună obligativitatea purtării acesteia.

„Înainte de a purta orice discuție despre introducerea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber, dl Orban și Guvernul PNL trebuie să facă mai întâi următorul lucru: să dea persoanelor vulnerabile măștile de protecție promise!

Sunt deja zile bune de când licitația a avut loc! Au trecut aproape 2 luni de când le-au promis și nu au făcut nimic!“, mai spun reprezentanții ALDE.

„Ieșiți din birouri în România reală“

Mai mult, cei de la ALDE le solicită liberalilor să iasă din birouri, să asigure că oamenii nevoiași nu sunt nevoiți să cumpere la suprapreț măștile de protecție din farmacii și de-abia pe urmă să se gândească la înăsprirea măsurilor de protecție.

„Așadar, înainte de a impune noi măsuri în privința extinderii măsurii de purtare a măștilor asigurați-vă că oamenii nevoiași nu trebuie să mai cheltuie banii de mâncare și medicamente pe măștile la suprapreț din farmacii.

Ieșiți din birouri în România reală!”, scriu reprezentanții ALDE pe Facebook.

Masca de protecție ar putea deveni obligatorie!

Ludovic Orban a declarat că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate și că una dintre variantele avute la dispoziție este de a impune purtarea măștii chiar și în aer liber.

Premierul a precizat că în urma consultărilor cu mai mulți prefecți și reprezentanți din comitetele pentru situații de urgență s-a ajuns la concluzia că multe zone deschise, dar aglomerate, pot reprezenta adevărate focare de infecție, atâta timp cât nu se păstrează distanțarea socială și nu se poartă mască.

„Am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a spus Ludovic Orban.

Declarația lui Ludovic Orban a venit ca urmare a nerespectării măsurilor de prevenire de pe Litoral, unde oamenii nu păstrează distanța fizică și nici nu poartă mască de protecție nici măcar în spațiile închise.

Premierul a adăugat că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat încă o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire. Există mai multe măsuri în analiză – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă”, a adăugat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *