Prima pagină » Actualitate » Reacție dură a unui tânăr medic specialist ATI! „Nu credeam că îmi voi număra mărunțișul pentru a-mi lua o cafea!”

Reacție dură a unui tânăr medic specialist ATI! „Nu credeam că îmi voi număra mărunțișul pentru a-mi lua o cafea!”

11 mart. 2024, 12:52, 10 ,
BZI.ro, în Actualitate

Sunt probleme mari în sistemul medical românesc. Pe de o parte, românii se plâng de condițiile groaznice pe care le întâlnesc în spitalele din țară, în timp ce doctorii acuză faptul că sunt nevoiți să facă adevărate minuni în astfel de locuri, iar salariile nu sunt deloc motivante. O reacție dură a unui tânăr medic specialist ATI a arătat problemele cu care se confruntă după șase ani de facultate și alți cinci de rezidențiat

Reacție dură a unui tânăr medic specialist ATI!

Mirela Ciobănescu, medic specialist ATI, și-a expus pe rețelele de socializare problemele grave cu care se confruntă atât ea, cât și colegii săi. Tânăra a postat pe pagina sa de Facebook o imagine în care apare o mână plină de mărunțiș, iar în dreptul acesteia povestit situația cu care este nevoit să se confrunte în fiecare zi un specialist ca ea în România.

„Dacă îmi spunea cineva că o să fiu medic specialist ATI și ăștia vor fi banii mei la 2 luni de la specialitate, cu nota de promovare a examenului de specialitate printre primii 10% pe țară, nu credeam. Nu e doar realitatea mea, ci a multora dintre colegii mei. Nu credeam că-mi voi număra mărunțișul din ghiozdan ca să văd dacă pot să îmi cumpăr o cafea în drum spre spital.

Nu credeam că nu voi avea posibilitatea de a-mi plăti taxele de participare la congresele noastre naționale de ATI, în condițiile în care se dorește actualitate și profesionalism din partea noastră zi de zi. Nu credeam că a scoate un post de medic specialist la concurs într-un spital de stat este un proces atât de anevoios și nimeni nu îți poate spune cât va dura. Așa că, nici tu nu știi dacă lunile următoare te vor prinde tot șomer sau angajat cu carte de munca“, a spus Mirela Ciobănescu.

Tânărul medic specialist ATI a precizat că nu-și imagina ca la vârsta de 30 de ani, după atâta școală făcută să aibă, în continuare, nevoie de susținerea financiară din partea părinților.

„Nu aș fi crezut dacă nu trăiam pe propria-mi piele că fără certificatul de medic specialist eu nu exist și nu îmi va fi permis să efectuez gărzi pe numele meu nici măcar ca rezident de anul al V-lea, iar în felul asta voi rămâne cu rate neplătite la bancă. Nu credeam că la vârsta de 30 de ani, după 6 ani de facultate în care am primit bursa de studiu și după 5 ani de rezidențiat, cu un examen de specialitate promovat cu media generală de 9.33, eu încă voi fi întreținută de părinții mei și voi primi pachet de acasă, pentru că parcursul obținerii actelor de specialist, a obținerii unui post de medic specialist ATI va dura atât de mult.

Concluzia tânărului medic este una extrem de pesimistă.

„Am fost naivă să cred că examenul nostru european avea să fie cea mai grea parte – de fapt, era singurul lucru care depindea de mine, și deci, cel mai ușor. Cât despre restul… rămâne să aflăm. Așa că, dragi colegi mai mici, poate voi puteți învăța ceva din asta și veți reuși să schimbați măcar o parte dintre lucruri în favoarea voastră, așa cum trebuie sa fie. E greu să îți menții focusul doar pe ceea ce faci, să muncești cu drag și spor când tu nu ai ce pune pe masă.

Am făcut această postare din dorința de a arăta că nu toți medicii sunt șpăgari cum se presupune. Ba chiar, cei la început de drum trăiesc de pe-o zi pe alta în speranța unor vremuri mai bune”, a scris medicul Mirela Ciobănescu, într-o reacție dură a unui tânăr medic specialist ATI ce este obligat să se confrunte cu tot felul de probleme.

Comentarii
  • ma`i date`n morti mati de panarama ai 150 200 milioane salar si te caci pe tine mars

  • Daca ti-ai luat haine de firma si masina scumpa prematur…

  • Mergi fetiță îndărăt către metropola de unde ai descălecat și de unde încă primești pachet de acasă. Poate acolo e mai ieftină cafeaua.
    Bașca o să îți facă ăia statuie acolo.
    Lasă medicilor ieșeni jobul pentru care s-au pregătit ca și tine. Nu-ți fie rușine să te întorci de unde ai venit, acolo o să ai și rate mai mici la Bancă. Iașiul, după cum vezi, nu mai are ce să îți ofere. Nici mărunțișul pentru cafea. Roiu’ !

  • Să îți alegi o cariera fara sa știi dinainte de venituri ai, e o prostie. Iar dacă a știut și a acceptat asta, ciocu’ mic. Nu îl ține nimeni cu forța acolo, poate pleca oricând, oriunde e platit mai bine.

  • Minciuni.Au salarii mari.

  • Cata nesimțire la unii sa ți fie rușine aveți salarii mari ,gărzi plătite, sporuri etc.

  • ,,… pentru că parcursul obținerii actelor de specialist, a obținerii unui post de medic specialist ATI va dura atât de mult.” Mai explicit decat atat, nu se poate!!! D-soara medic specialist se plange ca nu are post, nu are salariu deoarece Ministerul Sanatatii nu au scos posturile de medici, la concurs pentru a putea fi ocupate, majoritatea facand voluntariat sau alegand alte tari… Dar e usor sa arunci vorbe triviale, cand doar la asta te pricepi cel mai bine!!!

  • Maninca rahat ,grecesc,turcesc…mergi pe centura la sosea …au salarii mari la ATI … in PANDEMIE ATI au suprimat cele mai multe vieti aplicand ca sclavii protocooalele criminale !!! INCOMPETENTA ,SLUGARNICIA de FRICA, BANII FARA NUMAR msau ce a determinat sa nu APLICE stiita proprie !!!??

  • TOT CE SE INTAMPLA IN SISTEM CHIAR CU MEDICII CE AU PARTE DE INECHITATI SI NEDREPTATI ,ESTE TOT DIN VINA LOR PT CA IN DECURSUL ANILOR NU AU FOST UNITI CU GANDUL CA LA MOMENTUL POTRIVIT PUTREZICIUNEA LE VA FI DE FOLOS !!!! ASA CA NU VA PLINGETI CHIAR DE-I ADEVARAT UNEORI !!! IAR CEI DIN ULTIMII 15 ANI DEVENITI MEDICI 75-80b% LA SUNT MEDIOCRI SI SLAB PREGATITI DIN DIVERSE MOTIVE !!! SUPERIORII STIU SI PROFITA DE ASTA !!!

  • Numai Gică contra, comentarii pline de ură și invidie , crezi că merită să-ți sacrifici tinerețea? Zboară puiule zboară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *