Prima pagină » Actualitate » Reacție dură a medicului Monica Pop la declarația lui Klaus Iohannis: „Domnule preşedinte, din cauza acestei strategii atât de greşite, vor «cădea» tot mai mulţi oameni de COVID!“

Reacție dură a medicului Monica Pop la declarația lui Klaus Iohannis: „Domnule preşedinte, din cauza acestei strategii atât de greşite, vor «cădea» tot mai mulţi oameni de COVID!“

12 nov. 2020, 16:15,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Monica Pop, managerul Spitalui de Urgenţe Oftalmologice din Capitală, a reacționat dur la declarațiile făcute joi, 12 noiembrie, de președintele Klaus Iohannis.Monica Popa acuză că preşedintele a transmis parţial exact ceea ce ea recomandă de luni de zile, respectiv să se evita panica, pentru că poate provoca depresie, scăderea imunităţii şi, astfel, situaţia se agravează.

Managerul Spitalui de Urgenţe Oftalmologice din Capitală susţine că, din cauza acestei strategii greşite, de a panica, oamenii vor „cădea” tot mai mulţi.

„”Nu ştiri panicarde! Doar grijă! Astăzi în discursul său, domnul Președinte a spus, parțial, exact ceea ce spun eu de luni și luni de zile: despre panica indusă populației, lucru care face mult rău și provoacă depresii și scăderi grave de imunitate, care, exact ele determină creșterea numărului de infectați!“, a scris Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Monica Pop: „ Vor «cădea» tot mai mulți!“

Managerul Spitalui de Urgenţe Oftalmologice din Capitală îl acuză pe Klaus Iohannis că din cauza strategiei adoptate până acum

„Domnule Președinte, din cauza acestei atât de greșite strategii de comunicare cu populația, oamenii nu mai au nici curaj, nici perspective și nici speranțe! Vor «cădea» tot mai mulți! Schimbați registrul, va fi în favoarea tuturor, iar oamenii vor înțelege și vor asculta altfel să se protejeze! Și o vor face!“, a mai scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Klaus Iohannis, mesaj pentru prefecţi: „Să nu deveniţi o sursă de ştiri panicarde!“

Preşedintele Klaus Iohannis le-a cerut prefecţilor, într-o videoconferinţă, să comunice public măsurile de combatere a pandemiei, dar să nu devină o sursă de ştiri panicarde.

„Aştept de la dumneavoastră fermitate, claritate, implicare totală şi o bună comunicare publică. Comunicaţi măsurile, comunicaţi ce se întâmplă, însă să nu deveniţi sursă de ştiri panicarde. Ar fi o eroare fundamentală. Suntem îngrijoraţi, dar nu trebuie să fim panicaţi. Trebuie să luăm toate deciziile cu mintea limpede şi să avem în vedere obiectivul principal: sănătatea oamenilor”, a spus Klaus Iohannis.

Peste 10.000 de infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore în România

Până astăzi, 12 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 334.236 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 224.916 pacienți au fost declarați vindecați, conform stirioficiale.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.142 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 8.510 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 11.11.2020 (10:00) – 12.11.2020 (10:00) au fost raportate  121 decese (77 bărbați și 44 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Galați, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 37 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 37 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 31 decese la categoria de peste 80 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`