Prima pagină » Actualitate » Reacție dură a medicului Cristian Oancea: „Cei care nu cred, să se trateze cu terapii alternative!“

Reacție dură a medicului Cristian Oancea: „Cei care nu cred, să se trateze cu terapii alternative!“

08 oct. 2020, 12:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a avut o reacție dură la dresa celor care nu cred în existența COVID-19. Cristian Oancea a criticat mesajele transmise în spațiul public de persoane publice sau de românii care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară, în special purtarea măștii, pe motiv că le încalcă drepturile.

Cristian Oancea le-a transmis celor care iau în derâdere aceste măsuri ca, dacă se infectează, să nu mai vină la spital dacă oricum nu cred în virus.

„Acești oameni dau semnale foarte proaste, acești oameni care nu cred, nu poartă mască sau iau în derâdere toate aceste măsuri ale noastre, îi rugăm să nu mai vină la spital dacă fac Covid. Să se trateze cu tot felul de măsuri alternative, cu tot felul de terapii alternative. Dacă nu crezi, de ce să mai încarci sistemul sanitar?“, a declarat siderat Cristian Oancea.

Cristian Oancea: „E dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu viața lui!“

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a precizat că este decizia fiecăruia dacă vrea sau nu să creadă în existența virusului și să fie tratat.

„Pe de altă parte, e dreptul fiecăruia să facă ce vrea cu viața lui. Noi suntem aici să ne luptăm pentru viața celor care vor să trăiască și vom rămâne aici. În rest, pentru cei care nu cred și care au la rândul lor alți adepți, noi suntem neputincioși în fața lor. Dar, dacă se vor îmbolnăvi, să se trateze cu terapii alternative, să nu încarce sistemul sanitar.

Am mulți pacienți care nu au crezut, s-au infectat și, după aceea, astea sunt exemple pozitive, au început să poarte mască și să promoveze sănătatea publică. Sunt și exemple pozitive, dar până nu te confrunți cu boala, sau până nu faci forme severe, zici că totul e o batjocură și iei în derâdere“, a menționat Cristian Oancea.

„Tot ce am cerut au fost masca și igiena“

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara a adăugat că regulile impuse nu ise par atât de dure și că oricine trebuie să poarte mască pentru a nu infect ape altcineva.

„Tot ce am cerut au fost masca și igiena. Nu am cerut nicio măsură care să blocheze dreptul unei persoane. Putem numi crimă dacă îți respecți dreptul de a nu purta mască, te infectezi, dai virusul altuia sau îl duci acasă la familie și aceia fac forme severe sau mor, îi omori cu bună știință. Ar trebui să se gândească de două ori aceste persoane care nu prea cred sau cred că le sunt limitate drepturile”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

„Numărul de infectări va crește!“

Cristian Oancea este de părere că numărul de infectări cu Sars-Cov-2 va crește, așa că este necesară aplicarea unor noi restricții în zonele în care există focare.

„Noi ne așteptam la o creștere, ne așteptam undeva la 2000 – 2200 de noi infectări pe zi la începutul lunii octombrie. Sper să avem o scădere. Dacă o ținem așa, în 2-3 săptămâni nu vom face față, pentru că situația pe Terapie Intensivă este foarte grea. Ne preocupă numărul de locuri din ATI și acele cazuri la care șansa de supraviețuire este scăzută, plus că nu vom mai avea locuri la ATI“, a declarat Cristian Oancea.

„Ar trebuie să vedem în ce județe infectarea este mai răspândită și să acționăm punctual“

Managerul Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara opinează că trebuie acționat punctual, în fiecare județ, în funcție de răspândire, și acționat punctual.

„Eu cred că ar trebuie să vedem în ce județe infectarea este mai răspândită și să acționăm punctual. Trebuie să învățăm să trăim cu acest virus, trebuie să învățăm să ne protejăm, dar trebuie și să luăm măsuri de restricție acolo unde este cazul. Unde transmisia intracomunitară este foarte ridicată, trebuie să intervenim rapid. Un exemplu pozitiv este județul Argeș unde numărul de infectări a scăzut după ce s-au luat măsuri și s-au dat amenzi. Puneți o medie de 5% din aceste cazuri în fiecare zi și veți vedea ce cifră o să iasă în 7-10 zile la ATI.”, a mai precizat Cristian Oancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`