Prima pagină » Actualitate » Reacție dură a avocatului Gheorghe Piperea la noul regulament al SRI: China scrie pe noi
Reacție dură a avocatului Gheorghe Piperea la noul regulament al SRI: China scrie pe noi

Reacție dură a avocatului Gheorghe Piperea la noul regulament al SRI: China scrie pe noi

02 iun. 2022, 11:39,
BZI.ro, în Actualitate

Avocatul Gheorghe Piperea are o primă reacție la noul regulament al SRI care se află pe masa coaliției de guvernare. Avocatul consideră aberante multe noi prevederi și face trimitere la sistemul comunist din China.

Vă aducem aminte faptul că există un nou proiect de lege al SRI care obligă civilii să ajute ofițerii, dacă există o cerere în acest sens.

Avocatul Gheorghe Piperea, reacție la noul regulament SRI

Avocatul Gheorghe Piperea are o primă reacție la noul regulament al SRI. Piperea menţionează că dacă proiectul de lege va trece de votul din Parlament, România riscă să reintre în comunism. Piperea consideră că în această perioadă democrația din România nu este funcțională şi că există o dictatură a serviciilor secrete care fac mersurile multinațioanelor. Acesta reiterează faptul că România riscă să se întoarcă la comunism, pe modelul China, unde sunt mii de persoane care sunt imune în fața legii, indiferent de ce fac:

„Nici nu trece luna și apare câte o inițiativă de act normativ naţional să internațional care încearcă să (re)instaureze totalitarismul, pe fundalul crizelor multiple și al fricilor induse de elitele auto-mandatate să controleze lumea și de vătafii lor naționali sau coloniali. (…) Eu sper că este o glumă, sper că este o idee imbecilă a unor parlamentari care nu au ce face, care nu au altă treabă decât să facă astfel de glume sinistre. Dacă se emite o astfel de reglementare vom ajunge într-o situaţie mai gravă decât în 1989 şi înseamnă că tot ce s-a întâmplat în ultimii 32 de ani a fost total inutil, pentru că se va legaliza ceea ce pe vremea Securităţii era doar o cutumă; se va legaliza delaţiunea, vei fi obligat să devii delator, dacă cineva vine la tine şi spune că este interesat de apărarea unor mari interese naţionale şi te forţează să dai informaţii. ” a explicat avocatul.

În continuarea interviului, Gheorghe Piperea explică faptul că sunt mai multe imunități în țară printre care și imunitatea judecătorilor CCR, imunitatea președintelui, super-imunitatea judecătorilor, imunitate pentru parlamentari dar există şi o imunitate pentru producătorii de medicamente. Dacă vom introducem şi imunitatea ofițerilor din cadrul serviciilor secrete, s-ar crea un precedent periculor. Avocatul sublinează că oricum cetățeanul nu știe câte servicii secrete sunt în România, ce fac cu banii dați de stat.

Noul regulament al SRI le dă puteri sporite celor din serviciu

Noul regulament al SRI se află pe masa coaliției de guvernare. Regulamentul prevede mai multe lucruri noi, dar scoate și câteva reglementări vechi. Una dintre cele mai suspecte reglementări este cea în care doar președintele României îl poate demite pe directorul SRI. O altă problemă apare în contextul în care civilii vor fi obligaţi să acorde ajutor ofițerilor din serviciu.

Problemă majoră apare şi în momentul în care SRI poate avea dreptul să aibă activități comerciale. La acest punct există o întreagă revoltă a oamenilor de afaceri autohtoni care susţin că în acest fel se crează o concurență neloială, mai ales că SRI deține capacități militare și de intelligence, capacități pe care civilii nu le dețin. Mai este de completat faptul că ofițerii vor putea fi anchetați doar cu acordul CSAT, implicit al președintelui României. Un procuror nu are dreptul să lanseze o anchetă împotriva unui angajat SRI dacă nu există un acord în acest sens.

Așadar, avocatul Gheorghe Piperea vorbeşte despre SRI și despre cum, prin această lege, România s-ar putea întoarce în comunism, în situaţia în care securiștii vor face din nou legea în țară.

Comentarii
  • Pai cu noul PCR (PSD+PNL+UDMR) vom avea noua sekuritate, care sa-i apere pe noii nomenklaturisti: Iohannis, Ciolacu, Ciuca, Dincu, Maricel Popa, Rares Bogdan, Boc, Chirica, Alexe etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *