Prima pagină » Actualitate » Reacție a Ambasadei Rusiei la atacurile aduse de George Simion: „Obsesia lui patologică este de a falsifica istoria relațiilor ruso-române“

Reacție a Ambasadei Rusiei la atacurile aduse de George Simion: „Obsesia lui patologică este de a falsifica istoria relațiilor ruso-române“

11 dec. 2020, 16:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ambasada Rusiei a reacţionat, vineri, 11 decembie, după ce co-reședitnele AUR George Simion a declarat că ruşii „sunt un popor civilizat mai târziu” sau că „nu înţeleg decât dacă le dai una peste bot”.

Reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti au afirmat că „este imposibil să nu fie remarcată ignoranţa istorică flagrantă a personajului”.

„Ambasadorul nu consideră potrivit să comenteze toate declarațiile private provocatoare și opiniile preconcepute ale unor persoane, care chiar intrând în marea politică, nu știu ce este cultura politică. Rusia urmărește, în mod consecvent, strategia de neingerință în afacerile interne ale altor țări și își demonstrează disponibilitatea de a menține o relație bazată pe drepturi egale”, a precizat Ambasada Rusiei la București.

Ambasasa Rusiei: „Rste imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă“

Serviciul de Presă al Ambasadei constată că este imposibil să nu fie remarcată ignoranța istorică flagrantă a personajului menționat, sau obsesia lui patologică de a falsifica istoria relațiilor ruso-române. Astfel de abordare contrazice și faptele istorice incontestabile.

În mesajul trimis, reprezentanții ambasadei aduc aminte de „cuvintele remarcabilului diplomat și om de stat român Nicolae Titulescu, care în anii 30, destul de dificili, scria: „Istoria arată că Rusia a fost întotdeauna aliatul, și nu inamicul României”.

„În ciuda unor momente dificile care au existat în istoria relațiilor bilaterale, rămâne incontestabil faptul că țara noastră, de mai multe ori a acordat României un sprijin prietenesc în situații grele”, mai precizează ambasada.

Ambasada rusiei amintește totodată de „Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre Federația Rusă și România” semnat în 2003 de Ion Iliescu și Vladimir Putin.

„Înainte de a aduce acuzații neîntemeiate la adresa Rusiei și a conducerii sale, îi propunem acestui personaj să citească în timpul liber textul acestui document”, mai spune ambasada.

George Simion: „La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova!“

George Simion a declarat că România trebuie să confrunte Rusia în încercarea sa de a se uni cu Republica Moldova.

„Trebuie să condiționăm fiecare sprijin acordat peste Prut de primirea unor pachete de acțiuni, pe care statul român să le controleze în firmele de stat de acolo. Trebuie să fim implicați economic, chiar dacă asta va atrage o opoziție din partea Moscovei. La război ca la război! Trebuie să ne luptăm cu Moscova! Din păcate, rușii sunt un popor civilizat mai târziu. Ei nu înțeleg decât dacă le dai una peste bot”, a precizat George Simion.

Liderul AUR menționase anterior că Rusia este cel mai mare pericol pentru România ultimilor 200 de ani și că Vladimir Putin este un asasin.

Vrea suspendarea lui Klaus Iohannis: „Electoratul ne-a cerut asta“

George Simion, liderul AUR a declarat că va iniţia suspendarea lui Klaus Iohannis. Întrebat de ce doreşte să facă acest lucru, Simion a explicat faptul că președintele și-a depășit atribuţiile constituţionale iar acest lucru este de neacceptat.

George Simion dă un exemplu în acest sens. Acesta spune că și OSCE a declarat faptul că a remarcat demarajele făcute de președinte în campania electorală.

George Simion dorește suspendarea președintelui Klaus Iohannis

Liderul AUR consideră că președintele Klaus Iohannis trebuie suspendat din simplul motiv că și-ar fi încălcat atribuţiile impuse de Constituţia României.

”Noi nu suntem anti-europeni și nici anti-americani. Noi avem o viziune proprie, o viziune a Europei națiunilor. Am luat un scor atât de mare pentru că toate aceste partide stau drepți în fața lui Klaus Iohannis. Ei așa cred că e un stat de drept. Poate avea dreptate Liviu Dragnea când spune că serviciile și-au trimis oameni în toate partide. Într-o săptămână vom afla. Iohannis numește, din nou, guvernul lui, după ce a pierdut alegerile, a mințit că avem vaccinul, că vin miliardele de euro? Ne-au acuzat că suntem populiști, dar Iohannis nu e populist?”, a preiczat George Simion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *