Prima pagină » National » Reacţia virulentă a opoziţiei în legătură cu îngheţarea creşterii alocaţiilor pentru elevi: Nu le pasă de copii
Reacţia virulentă a opoziţiei în legătură cu îngheţarea creşterii alocaţiilor pentru elevi: Nu le pasă de copii

Reacţia virulentă a opoziţiei în legătură cu îngheţarea creşterii alocaţiilor pentru elevi: Nu le pasă de copii

25 mai 2021, 15:01,
George Cristian în National

Gabriela Firea, senator PSD, are o reacţie dură în legătură cu anunţul lui Ludovic Orban despre îngheţarea creşterii alocaţiilor pentru elevi. Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, senatorul explică faptul că celor din Guvern nu le pasă de copii.

Vă aducem aminte faptul că reacţia vine la o zi după ce președintele PNL, Ludovic Orban a spus, într-o conferinţă de presă că este exclusă o mărire a alocaţiilor pentru copii în 2021.

Gabriela Firea, extrem de critică la adresa Guvernului

Senatorul ales pe listele PSD şi fostul edil al Capitalei a publicat pe o reţea de socializare faptul că Guvernul arată, prin îngheţarea creșterii alocaţiilor pentru copii, nepăsare. Aceasta menţionează faptul că, prin anunţul făcut de președintele PNL se constată faptul că nici măcar decizia asumată de coaliţie nu este respectată.

În încheiere, Gabriela Firea menţionează că actuala Coaliţie nu este în stare nici măcar să-și respecte propriile promisiuni:

Senatorul PSD, Gabriela Firea, arată că actualul Guvern dorește înghețarea alocațiilor pentru copii și nu respectă nici măcar decizia asumată în coaliție de a le crește etapizat.

”Nu le pasā de copii! Nu le pasā de familiile din România! Parlamentul a decis dublarea alocațiilor copiilor! Guvernul #dedreapta a anulat dublarea și a decis doar creşterea în trepte a alocațiilor copiilor, până la dublare.

Acum, Guvernul #împotrivaoamenilor își încalcă până și decizia privind creșterea în trepte și îngheață alocațiile copiilor! O ruşine!

Cei de la putere nu sunt în stare să respecte nici măcar ce decid ei!”, scrie Gabriela Firea.

Ludovic Orban a anunţat că elevii nu vor avea alocaţii crescute în 2021

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat ieri într-o conferinţă de presă faptul că alocaţiile copiilor nu vor creşte în 2021 pentru că statul român nu are resursele necesare pentru a face o astfel de mărire:

„Hai să fim cinstiţi, nu exista resurse ca să ne mai permitem încă o creşterea a alocaţiei în acest an, dacă vrem să putem să le mai creştem şi la anul. Noi susţinem că alocaţiile să nu mai crească în 1 iulie, ci de la anul”, a spus Orban.

Anunţul a venit la câteva luni după ce în Parlament s-a votat împotriva dublării alocaţiilor. Cei care au votat în acest fel au fost membrii din PNL, USR-PLUS, UDMR.

Conflictul mai vine la doar câteva zile după ce Ministerul Sănătății a publicat un raport devastator în care se arată faptul că în România rata de abandon școlar crește de la an la an

Doriţi să transmiteţi tuturor mamelor din România că sunteţi alături de ele şi că vă menţineţi toate promisiunile din campania electorală. (…) Haideţi să ascultăm foarte pe scurt ce spuneau colegii dumneavoastră despre alocaţii când erau în Opoziţie (…) Vă cer să aprobaţi aplicarea legii”, a afirmat Gabriela Firea, care a prezentat o înregistrare cu declaraţii ale Ralucăi Turcan şi ale lui Robert Sighiartău pe tema alocaţiilor, pe data de 2 martie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024