Prima pagină » National » Reacția Universității București, după ce un tânăr lector a fost surprins îmbrăcat cu o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie
Reacția Universității București, după ce un tânăr lector a fost surprins îmbrăcat cu o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie

Reacția Universității București, după ce un tânăr lector a fost surprins îmbrăcat cu o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie

23 iul. 2024, 22:40, 5 ,
în National

O fotografie în care un tânăr lector universitar de la Universitatea București poartă o fustă scurtă, un top, sandale și pălărie a iscat o adevărată isterie în mediul online.

Sunt mii de comentarii, de la „e treaba lui cum se îmbracă”, la „nu-mi trimit copiii să vadă așa ceva”. Universitatea București a venit cu o reacție.
Andrei Nae este lector universitar la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universității din București. El predă cursul de masterat „Jocurile video şi identitatea culturală“ şi cursul opţional „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative“, pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană.

La admiterea de anul acesta, Andrei Nae a avut o apariție, pentru unii, surprinzătoare. Lectorul universitar a venit îmbrăcat în fustă, cu pălărie și sandale, iar imaginea a ajuns virală în mediul online.

Reacția Universității București

Purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea, a precizat că profesorul n-a venit îmbrăcat indecent.

„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime”, a spus Oprea.

Pe de altă parte, a mai precizat reprezentantul Universității din București, în codul de incluziune și gen nu sunt prevăzute norme vestimentare.

„Cu siguranță nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională”, a adăugat Oprea.

Dr. Andrei Nae este lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București

Dr. Andrei Nae, lector universitar la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, predă cursurile de masterat „Jocurile video și identitatea culturală” și „Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative”. De asemenea, el coordonează seminarele de limba engleză și literatură americană.

Din 2019, Andrei Nae conduce proiectul de cercetare „Discurs colonial în jocurile video”, finanțat de UEFISCDI. Această cercetare explorează modul în care jocurile video abordează și reflectă teme de colonialism și reprezentări culturale.

Pe lângă activitatea sa de cercetare, Nae a publicat o serie de lucrări semnificative, inclusiv monografia „Immersion, Narrative, and Gender Crisis în Survival Horror Video Games”, lansată în 2021 de editura Routledge.

„Nu cred că această fotografie arată ținuta cotidiană a unui profesor universitar, într-o zi în care își susține cursurile. Dar cred că poate fi o ținută pe care domnul profesor ar fi putut să o îmbrace la unul dintre cursurile pe care le susține la Universitatea București, de exemplu, acela de Gender Crisis in Survival Horror Video Games. Părerea mea este că asistăm la un fake news, o manipulatorie scoatere din context a unei ipostaze. Cred că răspunsul Universității București va lamuri situația și îl așteptăm cu interes, să vedem pe unde ne situăm în gândirea critică de care dispunem”, a declarat fostul secretar de stat din Ministerul Educației, prof. Marina Ștefania Manea.

Comentarii
  • deci el/ea se crede fomeie , deci stie sa faca chestii de fomeie, as vrea sa o/il angajez sa faca chestii de fomeie: sa spele pe jos, sa faca halaeala , sa mulga vaca si boul, si tapul , sa mature prin curte , sa spele toalele , sa-l faca fericit pe vecinul cioban contra unu kg de branza , sa stea la barfe in fata magazinului comunal… cred ca metamorfoza data ii va aduce doar bneneficii , ca in rol de mascul este total ratat …inca un beneficiu este ca specia asta nu se inmulteste , este varianta sterila.
    hahahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahhahahahahah!!!

  • O luam razna cu totul,asa se întâmplă când societatea este foarte permisiva și nu impune reguli care sa fie respectate

  • dle rector, tineti intr-o functie educativa un asitent sau ce-o fi el, care vorbeste nimic despre nimic. Jenanta acest raspuns si dovedeste ce minte mediocra aveti – un alt nimic care a ajuns rector printr-un concurs de imprejurari. Asta dovedeste nivelul scazut al universitatii pe care o conduceti, slabele performante, pentru ca va sta mintea la ce este sub fusta acestui rebut patzachinoid, cu un vadit retard mintal. Nu sunteti decat rezultatul unei basini securistice, in speta, un idiot.

  • dle rector, tineti intr-o functie educativa un asistent sau ce-o fi el, care vorbeste nimic despre nimic. Jenant acest raspuns si dovedeste ce minte mediocra aveti – un alt nimic care a ajuns rector printr-un concurs de imprejurari. Asta dovedeste nivelul scazut al universitatii pe care o conduceti, slabele performante, pentru ca va sta mintea la ce este sub fusta acestui rebut patzachinoid, cu un vadit retard mintal. Nu sunteti decat rezultatul unei basini securistice, in speta, un idiot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *