Prima pagină » International » Reacția SUA, după ce șeful Wagner a recunoscut că a intervenit în alegerile americane
Reacția SUA, după ce șeful Wagner a recunoscut că a intervenit în alegerile americane

Reacția SUA, după ce șeful Wagner a recunoscut că a intervenit în alegerile americane

07 nov. 2022, 23:59,
BZI.ro, în International

Casa Albă nu a fost surprinsă de comentariile lui Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, care a spus că a intervenit în alegerile din SUA și că va continua să facă acest lucru, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

„Aceste comentarii… nu ne spun nimic nou sau surprinzător”, a spus Jean-Pierre reporterilor.

Șeful Wagner a recunoscut că a intervenit în alegerile americane

Afirmația lui Evgheni Prigojin, supranumit și „bucătarul lui Putin, a fost prima admitere de acest fel din partea unei persoane implicate în eforturile de a influența politica americană.

„Este bine cunoscut și bine documentat (…) că entitățile asociate cu Evgheni Prigojin au încercat să influențeze alegerile din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite.”

Evgheni Prigojin: „Continuăm să intervenim și o vom face și în viitor”

Evgheni Prigojin a recunoscut luni pentru prima oară că a încercat să influențeze alegerile din Statele Unite, afirmând că va face acest lucru și pe viitor.

„Am intervenit în alegerile [din Statele Unite], continuăm să intervenim și o vom face și în viitor. Cu grijă, acuratețe, chirurgical și în modul nostru propriu, întrucât știm ce trebuie să facem”, a aformat el în comentarii postate pe Vkontakte de serviciul de presă al firmei sale de catering Concorde.

Comentariul a fost postat înainte de alegerile parțiale („midterm”) din Statele Unite ca răspuns la o solicitare a unui site de știri rusesc de a comenta acuzațiile că a finanțat influențarea alegerilor prezidențiale organizate în SUA în 2016.

Şase state se vor afla în centrul alegerilor intermediare pentru Congres

Şase state se vor afla în centrul alegerilor intermediare pentru Congres de marţi, 8 noiembrie, din Statele Unite: cele cinci pe care preşedintele Joe Biden „le-a întors” în 2020 faţă de votul la prezidenţialele din 2016 – Arizona, Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin – plus Nevada, scrie CNN.

Toate aceste state au curse electorale extrem de strânse, care vor determina controlul Senatului, al Camerei şi al guvernelor locale. Ceea ce se va întâmpla în aceste state va avea un impact asupra unor chestiuni precum dreptul la avort, politica economică, educaţia şi criza climatică – şi nu doar în interiorul graniţelor lor, ci în întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *