Prima pagină » National » Reacția social-democraţilor după ce Florin Cîțu nu a majorat pensiile. Marius Budăi: „Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie”
Reacția social-democraţilor după ce Florin Cîțu nu a majorat pensiile. Marius Budăi:

Reacția social-democraţilor după ce Florin Cîțu nu a majorat pensiile. Marius Budăi: „Guvernul avea bani dacă nu fura în pandemie”

16 aug. 2020, 13:15,
Elena Nicoleta BUJOR în National

Partidul Social Democrat reacționează dur după ce Executivul Orban nu a majorat pensiile cu 40%, cât promisese inițial, ci vor crește doar cu 14%. Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale precizează faptul că Guvernul avea banii necesari, dacă nu fura în timpul pandemiei cu noul coronavirus.

Reacția fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, după ce nu s-au majorat pensiile

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a făcut declarații de presă, duminică, 16 august 2020, după ce Cabinetul Orban nu a majorat pensiile. Acesta susține că nici alocațiile copiilor, salariile profesorilor și nici pensiile românilor nu vor fi majorate deoarece Guvernul nu deține bani pentru ca i-au furat cu nerușinare.

„Alocațiile copiilor nu au fost dublate deși premierul ne asigură în primăvară că acest lucru se va întâmpla de la 1 august. Acum nu se mai măresc nici măcar de la 1 august dar minte de la începutul anului 2020, așa cum prevedea leagea. Guvernul Orban nu are de gând să măresca nici valoarea punctului de pensie de la 1 septembrie deși același premier dezertor Cîțu ne asigura că banii au fost prevăzuți în buget. Păi dacă au fost prevăzuți sunt sau nu sunt bani domnule Cîțu?”

„Când ați mințit? Atunci sau acum? Din punctul meu de vedere și atunci și acum. Despre salariile din învățământ cred că ar trebui să ne întristăm cu toții deoarece dascălii noștri nu vor primi majorările legale de la 1 septembrie 2020. Și da, aveau bani!”, a declarat fostul ministru al Muncii.

„Bani aruncați spre firme cu capital străin”

Fostul ministru susține și că Executivul condus de premierul Ludovic Orban ar fi avut măsuri clare și precise pentru gestionarea mediului de afaceri pe perioada pandemiei, însă banii pentru implementarea acestor decizii au fost furați și aruncați spre firme cu capital străin.

„Aveau bani dacă implementau măsuri clare pentru sprijinirea mediul de afeceri românesc, astfel încât economia romnească să nu aibă o cădere așa abruptă. Și da, aveau bani dacă nu furau fără limite în pandemie. Și da, aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin, firme care sunt asiguratoare de credite comerciale. Au bani pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă. Și mediul privat este dezamăgit de prestația Guvernului Orban. Inspecția muncii, transmite mass media în scris drept răspunsuri la solicitări că s-au pierdut peste 880.000 de locuri de muncă dar premierul Orban susține că ar fi 7.000 de locuri de muncă în plus”, a mai spus Marius Budăi.

Guvernul Orban va fi dat în judecată din cauza măririi pensiilor cu doar 14%

Guvernul Orban va fi dat în judecată din cauză că pensiile se măresc cu doar 14% și nu cu 40% cum se anunța inițial, a declarat președintele Federaţiei Naţională a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, vineri, 14 august 2020.

Președintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, a declarat vineri, faptul că este o pârghie legală pentru a ataca decizia Guvernului în ceea ce privește creșterea pensiilor cu doar 14 procente, și nu cu 40 de puncte procentuale cum se vehiculase anterior.

„Pârghia legală este acționarea în judecată a Guvernului pentru faptul că nu respectă legea”, a spus Viorel Copil.

Interpelat dacă se se va acționa în instanță, președintele FNSPR a mărturisit că „s-a luat hotărârea să facem acest lucru. Toate organizațiile centrale ale pensionarilor vor face demersul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *