Prima pagină » Actualitate » Reacţia primarului din Hunedoara, după ce un copil a fost trântit de pământ într-un parc: „Cred c-am fi avut o tragedie”

Reacţia primarului din Hunedoara, după ce un copil a fost trântit de pământ într-un parc: „Cred c-am fi avut o tragedie”

08 feb. 2021, 12:03,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Edilul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a avut o reacție imediată după ce a văzut imaginile în care un copil de doar 13 ani a fost trântit la pământ. Primarul s-a arătat „şocat” de incidentul în care bărbatul în vârstă de 29 de ani, care era unchiul copilului, i-a aplicat o lovitură puternică.

Un alt minor a filmat întreg evenimentul dintr-un părculeţ din localitate, iar primarul Bobouțanu a precizat faptul că va solicita luni, 7 februarie 2021, suplimentarea patrulelor de Poliţie şi Poliţie Locală în preajma locurilor de joacă pentru copii.

Un copil de 13 ani a fost trântit fără milă la pământ. Ce declară primarul municipiului

Tragedia s-a produs duminică după-amiază, 7 februarie 2021, după ce minorul de 13 ani s-a certat la locul de joacă cu verișorul său de 7 ani, copilul agresorului.

Primarul localității a condamnat „cu fermitate” evenimentul petrecut la locul de joacă şi a solicitat „toleranţă zero” din partea instituţiilor abilitate să ancheteze astfel de cazuri

„Am vizionat cu stupoare imaginile care arată cum un bărbat din Hunedoara ridică în aer un copil, îl trânteşte la pământ cu putere, apoi pleacă, fără să se uite o clipă în urmă, apoi ia alt copil pe care, de asemenea, îl trânteşte la pământ. (…) Sunt şocat de cele petrecute. M-am interesat şi eu de starea copilului şi se pare că este stabilă. Sper că băiatul şi să îşi revină din toate punctele de vedere. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi montat şi acolo suprafaţă din tartan şi am fi mers pe clasicul beton sau pe soluţia unui covor de cauciuc ori a unei simple mochete?! Cred c-am fi avut o tragedie”, a scris primarul municipiului Hunedoara pe pagina sa de Facebook.

Conform declarației acestuia, Primăria Hunedoara nu avea cum să prevină incidentul, pentru că fapta era imposibil de anticipat, iar din luna martie a anului 2020, de la instituirea stării de urgenţă, Poliţia Locală se află sub coordonarea Poliţiei municipiului Hunedoara.

Oficialul a precizat că în cursul zilei de luni se va întâlni cu reprezentanţii Poliţiei municipiului Hunedoara şi cu cei ai Poliţiei Locale Hunedoara, cărora le va solicita de urgență suplimentarea patrulelor de ordine publică în zonele locurilor de joacă pentru copii.

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore

Un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost reţinut duminică după-amiază de poliţişti, pentru 24 de ore. Acesta a agresat un copil de 13 ani, aflat într-un parc din localitate. După o ceartă între copii, adultul a intervenit și i-a aplicat o corecție propriul său nepot.

Copilul a fost internat de urgență la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, iar în urma unei investigații amănunțite, medicii au depistat un traumatism cranian cu fractură a osului occipital.

‘Am constatat fractură de os occipital cu deficenţă pe osul mastoid cu piedere cunoştinţă. Este o problemă medicală majoră, în sensul că oricând se poate produce un hematom subdural, deci e o afecţiune importantă care trebuie privită cu mare atenţieț”, spune Tănase Popa,  medic primar medicină de urgenţă secţia UPU da Spitalului Judeţean Deva.

Agresorul copilului a fost trimis, în cursul nopţii, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara. Acesta urmează să fie prezentat astăzi în faţa magistraţilor pentru dispunerea măsurilor legale în acest caz.

„În cauză, anchetatorii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie, precum şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, deoarece fapta a fost comisă într-un loc public”, potrivit autorităților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *