Prima pagină » National » Reacția NATO, după ce fragmente de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României
Reacția NATO, după ce fragmente de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României

Reacția NATO, după ce fragmente de drone rusești au fost găsite pe teritoriul României

25 iul. 2024, 19:20,
BZI.ro, în National

NATO a declarat joi că nu există niciun indiciu că resturile de drone rusești găsite în România ar fi dovezi ale unui atac intenționat asupra teritoriului alianței transatlantice, dar că indică acțiuni „iresponsabile și potențial periculoase”, relatează Reuters.

„Deși NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a spus un purtător de cuvânt într-un comunicat.

Acesta a adăugat că NATO și-a sporit prezența în regiunea Mării Negre în ultimele zile.

Resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru

MApN a anunțat joi că resturi de dronă de provenienţă rusească au fost găsite în apropierea localităţii Plauru, după atacurile din noaptea de marţi spre miercuri asupra infrastructurii civile şi portuare din Ucraina, în apropierea graniţei cu România.

„Menționăm că, în ceea ce privește investigațiile începute ieri, 24 iulie, de către specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI, până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a transmis MApN, printr-un comunicat de presă.

Asta, în contextul în care imagini de la fața locului au fost publicate de jurnaliștii TVR cu 14 ore înainte de comunicatul de presă transmis de MApN.

MApN confirmă astfel găsirea resturilor doar a unei drone și spune că investighează și alte două locații

MApN confirmă astfel găsirea resturilor doar a unei drone și spune că investighează și alte două locații, deși cel puțin trei drone au căzut pe teritoriul României după atacul rusesc asupra portului ucrainean Ismail din noaptea de 23 spre 24 iulie, spun localnicii din localitatea Plauru.

Joi, șeful forțelor aeriene ucrainene, generalul Mikola Oleșciuk, a declarat că trei drone de atac lansate în timpul nopții de Rusia împotriva Ucrainei au trecut granița Ucrainei în România.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, în contextul incidentului legat de drone, că este nevoie de anumite modificări la legislaţia care se referă la domeniul apărării şi că a discutat cu ministrul Apărării şi premierul despre acest subiect.

„Ca să putem să facem faţă tuturor acestor provocări şi vedem că ceea ce se întâmplă în Ucraina reprezintă un risc şi pentru ţara noastră, nu întâmplător azi-noapte au fost ridicate două avioane F16, pentru a putea să monitorizeze şi să intervină în caz de nevoie. Ca atare, este nevoie de anumite modificări la legislaţia care se referă la domeniul apărării”, a spus Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *