Prima pagină » Actualitate » Reacţia ministrului de Interne, Lucian Bode după aterizarea de urgență a elicopterului militar american în București

Reacţia ministrului de Interne, Lucian Bode după aterizarea de urgență a elicopterului militar american în București

15 iul. 2021, 12:11,
în Actualitate

Un incident mai puţin neobişnuit a avut loc în intersecţia Aviatorilor din București unde un elicopter militar a aterizat de urgență. Incidentul a fost unul neplăcut dar aterizarea a fost una în siguranţă şi prin această procedură s-a evitat un eveniment tragic. Ministrul de Interne, Lucian Bode a vorbit despre incident şi a menţionat faptul că nu a existat nicio persoană rănită şi că s-a deschis un dosar penal.

Imaginile publicate cu momentul în care elicopterul aterizează forțat în București au ajuns virale pe reţelele de socializare. Pe imagini se poate vedea cum elicopterul pierde din altitudine şi aterizează în intersecţie.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a vorbit despre incidentul aviatic din București

Într-o conferinţă de presă, Lucian Bode a oferit mai multe informaţii despre incidentul aviatic din București. Altfel spus, ministrul de Interne a menţionat faptul că unitatea militară aparţine Statelor Unite ale Americii a suferit o defecţiune tehnică. Concret, pilotul a constatat faptul că elicopterul are o problemă tehnică la motoare şi că pierde din altitudine. Acesta a hotărât să aterizeze forțat într-o zonă în care nu este foarte circulată:

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au constatat acea defecțiune tehnică, au constatat că pierd din altitudine și au hotărât să aterizeze forțat, într-un loc pe care ei l-au considerat sigur. Sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi de iluminat din Piața Charles de Gaulles, care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate. Nu sunt victime. Noi am securizat zona. Se dirijează circulația, în așa fel încât, după ce se fac toate procedurile tehnice, acest elicopter să fie ridicat și transportat la baza aeriană. Este o anchetă în derulare. Cu siguranță vor participa și specialiști ai MAI și proprietarii elicopterului.” „, a precizat ministrul Afacerilor Interne.

Momentul în care a aterizat elicopterul a fost filmat de mai multe persoane

În spațiul public au apărut mai multe imagini cu momentul în care elicopterul pierde altitudine și aterizează forțat în intersecția de pe Aviatorilor din București. Pe imagini se poate observa faptul că elicopterul se afla într-un lanț și că pierde, încet, încet din altitudine.

Imaginile au mai surprins si momentul în care elicopterul se află în aer dar și când acesta aterizează în intersecția circulată.

Reprezentanții Parchetului Militar au declarat că a fost deschis un dosar penal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *