Prima pagină » International » Reacția ministrului de Interne din Franța în scandalul „Plajă topless”: „Libertatea este ceva prețios“
Reacția ministrului de Interne din Franța în scandalul „Plajă topless”: „Libertatea este ceva prețios“

Reacția ministrului de Interne din Franța în scandalul „Plajă topless”: „Libertatea este ceva prețios“

26 aug. 2020, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în International

Ministrul de Interne francez, Gérald Darmanin a reacționat în scandalul „plajă topless“.Gérald Darmanin a reacțioant după ce ce poliția a cerut unui grup de femei de pe o plajă din Franța să se acopere. Intervenția poliției a dat naștere unui val de reproșuri, informează BBC.

Ministrul de Interne francez ia apărarea femeilor care aleg să facă plajă topless.

„A fost greșit faptul că femeile au fost avertizate despre îmbrăcămintea lor. Libertatea este ceva prețios. Și este normal ca oficialii să își recunoască greșelile”, a scris ministrul de interne Gerald Darmanin pe Twitter.

Reacția ministrului de Interne din Franța în scandalul „Plajă topless”: „Libertatea este ceva prețios“

Cele trei femei care făceau plajă la bustul gol au fost reclamate poliției pe o plajă din Sainte-Marie-La-Mer de o familie aflată în vacanță. Poliția a intervenit, iar incidentul a generat un val de indignare împotriva ofițerilor.

În sprijinul femeilor, ministrul, Gérald Darmanin, a replicat: „Libertatea este prețioasă”. El a spus că poliția a greșit cerându-le femeilor să se îmbrace.

Acesta a recunoscut că acțiunile lor au fost „stângace”, dar au spus că ofițerii nu doresc decât să calmeze situația, insistând că nu a existat niciun ordin oficial de a interzice alunecarea de soare fără vârf în oraș.

Critici pe rețelele de socializare

Modul în care au reacționat polițiștii au determinat o avalanșă de critici pe rețelele de socializare, unde utilizatorii s-au întrebat dacă practica este acum în afara limitelor.

„Este Sainte-Marie-la-Mer acum Arabia Saudită?” se întreba un utilizator, în timp ce alții vorbeau despre o „prudență” înfiorătoare în Franța.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Lt. Col. Maddy Scheurer, a dat vina pe „stângaceala” celor doi ofițeri pentru incident. „Mă veți vedea întotdeauna în uniformă”, a scris ea, „dar practicarea bronzării topless este permisă pe plaja Sainte-Marie-la-Mer.”, a completat aceasta.

În Franța, în mod legal, să faci plajă topless nu este considerat a fi exchibiționism, deși se poate interveni și opri acest lucru prin directive locale. Sunt cazuri unde se interzic anumite stiluri de îmbrăcăminte.

De exemplu, cei care decid să meargă fără cămăși în orașul Trouville-sur-Mer, pe litoralul din Normandia, sunt amendați cu până la 17 euro, în timp ce la La Grande Motte, o stațiune populară de pe litoralul din sudul Franței Occitano, amenda poate ajunge la 60 de euro .

Întreprinderile private sunt, de asemenea, în drepturile lor de a refuza intrarea la bărbați cu pieptul dezbrăcat.

Din ce în ce mai puține femei fac paljă topless

Sondajele arată că femeile mai tinere sunt din ce în ce mai preocupate de hărțuirea sexuală și de rușinea de a face topless pe plajă.

Mai puțin de 20% dintre femeile franceze cu vârsta sub 50 de ani fac acum topless la paljă, comparativ cu 28% în urmă cu 10 ani și 43% în 1984, potrivit unui sondaj recent realizat de pollster Ifop în rândul a 5.000 de femei din Europa, inclusiv 1.000 de femei din Franța.

Acest lucru face ca femeile din Franța să fie mai puțin dispuși să facă topless decât alți europeni, aproape jumătate dintre femeile spaniole spunând că fac topless și 34% dintre femeile din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *