Prima pagină » Actualitate » Reacţia medicului Adina Alberts după ce Guvernul vrea să interneze sau să izoleze pacienţii care sunt bolnavi de gripă
Reacţia medicului Adina Alberts după ce Guvernul vrea să interneze sau să izoleze pacienţii care sunt bolnavi de gripă

Reacţia medicului Adina Alberts după ce Guvernul vrea să interneze sau să izoleze pacienţii care sunt bolnavi de gripă

13 aug. 2020, 11:27,
George Cristian în Actualitate

Medicul Adina Alberts critică proiectul de lege care prevede internarea pacienţilor bolavi de gripă. Conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, se vrea internarea pacienţilor care sunt bolnavi de o banală gripă. Medicul considera că actuala putere se joacă cu mintea şi inimilea noastre.

Capcana proiectului de lege! Se doreşte internarea celor care suferă de gripă umană

Interesant este faptul că ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică un proiect de Guvern care doreşte stabilirea bolilor contagioase pentru care se poate lua decizia de a se izola la domiciliu. În altă ordine de idei, legea prevede şi internarea în spitale a pacienţilor care suferă de anumite de boli contagioase. Capcana din lege este reprezentată, conform doctorului Adina Alberts, paragraful prin care se poate interna pacientul care este bolnav de gripă umană cauzată de un nou tip de virusul gripal. Medicul trage un semnal de alarmă şi explică faptul că, anual, în România apar noi tipuri de virusuri gripale, deci, oricare dintre ele pot duce la internarea pacientului roman, chiar dacă vorbim în termeni nonmedicali doar de o simplă răceală.

Conform medicului, anual apar noi cazuri de virusuri gripale, iar până acum nu s-a impus internarea pacienţilor. Femeia se întreabă retoric, de ce este nevoie chiar acum de o asemenea decizie ţinând cont de faptul că până acum nu s-a întâmplat aşa ceva:

” Ministerul Sănătății a lansat în dezbatere publică proiectul Hotărârii de Guvern ce stabileşte lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea la domiciliu, în spitale sau în ,,lagăre de carton”.

Printre ele, la numărul 14 se numără „gripa umană cauzată de un nou tip de virus gripal.

Problema este că în fiecare an apar noi virusuri gripale. Au apărut și până acum și nimeni nu a fost închis cu forța în spital. De fiecare dată medicii au fost cei care au decis internarea, unde și când a fost cazul. În toți anii în care a fost gripa sezonieră, oamenii s-au dus de bună voie la spital, atunci când a fost cazul. Nu i-a forțat nimeni! De ce să-i forțăm acum, când s-a demonstrat, în decursul atâtor ani, că nu e nevoie să se recurgă la măsuri de forță?”

Internarea în cazul virusurilor gripale nu ar trebui să fie obligatorie

Dacă până în aceste momente, nicăieri în lume nu s-au luat asemenea măsuri, medicul considera că nu este necesar tocmai în România ca romanii să fie internaţi în urma unei banale gripe. În încheierea postarii, Adina Alberts îi roagă pe guvernanţi să păstreze o decentă şi să nu mai propună legi aberante mai ales în condiţiile în care răbdarea este întinsă la maxim:

” Eu cred că așa trebuie procedat și în continuare! Eu cred că nu internarea cu forța este soluția, pentru că această obligație deschide calea abuzurilor.

Domnilor guvernanți, nu este cazul să mergem dincolo de o limită a bunului simț și a legii. Oamenii sunt şi așa cu răbdarea întinsă la maxim. Nu mai dați legi aberante!

#SanatateaTAPrioritateaMEA”, scrie Adina Alberts pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`