Prima pagină » International » Reacţia lui Vladimir Putin după afirmaţia lui Joe Biden la adresa sa, cum că „nu poate rămâne la putere”

Reacţia lui Vladimir Putin după afirmaţia lui Joe Biden la adresa sa, cum că „nu poate rămâne la putere”

28 mart. 2022, 14:26,
în International

Reacţia lui Vladimir Putin după afirmaţiile lui Joe Biden. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse a declarat că Kremlinul este alarmat de cuvintele preşedintelui american cu privire la necesitatea unei schimbări de putere în Rusia, acestea promiţând să îi monitorizeze în continuare declaraţiile.

reacția lui Vladimir Putin, presedintele american Joe Biden si presedintele rus Vladimir Putin

Dmitri Peskov a declarat sâmbătă că „nu este la latitudinea lui Biden să hotărască (n. r.: problema schimbării puterii în Federația Rusă). Rușii aleg președintele Rusiei”

Reacţia lui Vladimir Putin după ce Joe Biden a declarat că președintele rus „nu poate rămâne la putere”

Reacţia lui Vladimir Putin faţă de declaraţia preşedintelui Joe Biden la adresa sa. Oficialul de la Kremlin, Dmitri Peskov, a fost întrebat de către presă să comenteze cuvintele preşedintelui american despre necesitatea unei schimbări a puterii în Rusia.

„Aceasta este o declarație care este cu siguranță alarmantă. Vom continua să monitorizăm îndeaproape declarațiile președintelui SUA. Le înregistrăm cu atenție și vom continua să facem acest lucru”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Preşedintele Biden, în timpul unui discurs la Varșovia pe 26 martie, a criticat încă o dată conducerea rusă pentru acțiunile din Ucraina, iar ulterior, fără a explica despre cine vorbește, a spus: „Doamne, această persoană nu poate rămâne la putere”.

Ulterior, administrația Statelor Unite ale Americii, explicând cuvintele președintelui american, a asigurat că acesta nu intenționează să caute o schimbare a puterii în Rusia.

„Președintele a vrut să spună că lui Putin nu ar trebui să i se ofere posibilitatea de a-și extinde puterea în țările vecine, în regiune. Nu a pus sub semnul întrebării puterea lui Putin în Rusia și nu a vorbit despre o schimbare a puterii”, a precizat un oficial de la Casa Albă citat de presa occidentală.

La rândul său, Dmitri Peskov a declarat sâmbătă că „nu este la latitudinea lui Biden să hotărască (n. r.: problema schimbării puterii în Federația Rusă). Rușii aleg președintele Rusiei”.

reacția lui Vladimir Putin, colaj presedintele Rusiei si presedintele SUA

În timpul unei conversații cu reporterii, s-a putut afla reacţia lui Vladimir Putin faţă de declaraţia preşedintelui Joe Biden

Ucraina ar putea fi neutră din punct de vedere militar

În interviul acordat jurnaliştilor ruşi, preşedintele Volodimir Zelenski a semnalat faptul că Ucraina este acum în măsură să vorbească despre neutralitate dacă luptele vor înceta.

„Garanții de securitate și neutralitate, un statut non-nuclear al statului nostru. Suntem gata să mergem pentru asta”, a spus el.

Adoptând poziția de neutralitate, Ucraina ar renunța și la ambiția sa de a se alătura alianței NATO, unul dintre motivele pe care Rusia l-a invocat de la început pentru lansarea invaziei. În primul rând, legat de garanțiile de securitate, președintele Zelenski a spus clar în interviu că pentru ca un acord să funcționeze, țările occidentale vor trebui să se angajeze la un „acord serios” pentru a sprijini Ucraina. În al doilea rând, președintele ucrainean mai spune că Rusia va trebui să se retragă în pozițiile sale de dinaintea invaziei din 24 februarie. După ce a luptat atât de mult pentru a câștiga teren. Deși acest lucru ar putea fi cel mai greu de făcut pentru că Rusia a suferit pierderi mari pentru a căpăta acel teritoriu.

Iar în al treilea rând, există procesul. Dacă Ucraina va adopta neutralitatea, președintele Volodimir Zelenski spune că ar trebui să existe un referendum și modificări constituționale, care ar putea dura până la un an. Președintele Vladimir Putin ar fi cu adevărat de acord să înceteze lupta dacă poporul ucrainean ar putea apoi să respingă concesiile cheie pe care le-a extras de la președintele Zelenski?

În schimb, în spaţiul public circulă mai multe întrebări. Pentru că nimeni nu știe dacă Rusia urmărește cu totul alt interes în războiul din Ucraina. Interesele Rusiei pot fi în măsură obținerea neutralității Ucrainei, dar pot consta şi în ocuparea teritoriilor vechi.

Revenind, întreaga lume a așteptat reacţia lui Vladimir Putin după afirmaţia lui Joe Biden la adresa sa, cum că „nu poate rămâne la putere”.

reacția lui Vladimir Putin, presedintele american Joe Biden si presedintele rus Vladimir Putin in timpul unei sedinte foto

Administrația Statelor Unite ale Americii, explicând cuvintele președintelui american, a asigurat că acesta nu intenționează să caute o schimbare a puterii în Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`