Prima pagină » Razboi în Ucraina » Reacția lui Putin în timp ce ascultă raportul șefului Gărzii Naționale: „Populația din zonele eliberate ne oferă sprijinul” – VIDEO

Reacția lui Putin în timp ce ascultă raportul șefului Gărzii Naționale: „Populația din zonele eliberate ne oferă sprijinul” – VIDEO

02 sept. 2022, 13:11, 1 ,
în Razboi în Ucraina

Reacţia lui Vladimir Putin este cea mai urmărită din înregistrarea video pe care Kremlinul a publicat-o pe site-ul său. În imagini este surprins momentul în care şeful Gărzii Naţionale îl minte pe preşedintele rus în faţă, asigurându-l că ucrainenii sunt bucuroşi să fie eliberaţi de tupele ruse de ocupaţie.

Toate acestea în contextul în care forțele ucrainene au început luni, 29 august, contraofensiva terestră pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Herson.

Vladimir Putin

Vladimir Putin l-a cunoscut pe Zolotov pe când acesta din urmă era garda de corp a primarului orașului Sankt Petersburg

Reacţia lui Putin în timpul unei informări video făcută publică de Kremlin

Reacţia lui Putin din timpul unei întrevederi cu şeful Gărzii Naţionale este cea clasică. Președintele se ţine strâns de masă în timp ce ascultă raportul lui Viktor Zolotov, care îl informează cu privire la situația din teritoriile ocupate.

Vladimir Putin l-a cunoscut pe Zolotov pe când acesta din urmă era garda de corp a primarului orașului Sankt Petersburg, Anatoli Sobciak. Şeful Gărzii Naţionale a devenit partenerul de antrenament al lui Putin, la acea vreme viceprimar, iar în prezent este membru în Consiliul Național de Securitate și o persoană din cercul intim al lui Putin.

Preşedintele Putin are o mimă serioasă și, deși nu lasă să se ghicească ce gândește, se poate observa cum acesta pare îngrijorat.

„Aș vrea să subliniez faptul că avem sentimentul că populația din zonele eliberate ne oferă sprijinul. Înțeleg faptul că le protejăm dreptul la o viață pașnică și fericită pentru copiii lor. Trupele Gărzii Naționale efectuează o gamă largă de misiuni pentru a menține legea, ordinea și siguranța, permițând reluarea vieții pașnice în teritoriile eliberate din republicile Donețk și Lugansk, dar și în regiunile Zaporojie și Herson”, a spus directorul Gărzii Naționale Viktor Zolotov.

Forțele ucrainene au început luni, 29 august, contraofensiva terestră pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Herson, pierdute în primele zile ale invaziei, și susțin că au înregistrat primele succese. De asemenea, preşedintele Zelenski a precizat că se dau lupte intense pe întreaga linie a frontului, în est și nord-est.

Rusia cere României să nu se mai ascundă după cuvinte

Într-o altă ordine de idei, precizăm că miercuri, 31 august 2022, Maria Zaharova a invitat Bucureştiul să recunoască în mod public că trimite armament Ucrainei şi de asemenea să nu se mai ascundă după minciuni precum „asistenta umanitară”.

„Bucureştiul evită publicitatea în astfel de chestiuni, preferând să vorbească opiniei publice româneşti şi internaţionale exclusiv despre un sprijin ‘umanitar’ pentru Ucraina”, a declarat Maria Zaharova într-o conferinţă de presă miercuri la Moscova.

Oficialul rus a ţinut să menționeze că o agenţie de presă română, al cărei nume nu l-a dezvăluit, a dat cărţile pe fată în ceea ce priveşte adevăratul sprijin. Potrivit surselor acesteia, o „agenţie de presă română a relatat despre o discuţie telefonică recentă dintre ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, şi omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov, care a mulţumit Bucureştiului pentru cea de-a cincea tranşă, recent aprobată, de asistenţă militară românească pentru forţele armate ale Ucrainei, inclusiv arme de calibru mic, muniţie, piese de schimb pentru produse militare”.

Amintim de altfel că Serghei Lavrov, a sugerat zilele trecute că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova.

Cu toate acestea, aducem în prim-plan reacţia lui Putin în timpul unei informări video făcută publică de Kremlin.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`