Prima pagină » National » Reacția lui Mircea Badea, după ce Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din penitenciar: „Se întoarce corupția pe cocioc”

Reacția lui Mircea Badea, după ce Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat din penitenciar: „Se întoarce corupția pe cocioc”

15 iul. 2021, 14:33,
Bianca Rebegea în National

La aflarea veștii că Liviu Dragnea, fostul lider PSD, va fi eliberat condiționat, Mircea Badea a reacționat imediat.

Realizatorul emisiunii „În gura presei” de la Antena 3 a postat un mesaj pe o rețea de socialiare, imediat ce a aflat că Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat. Postarea acestuia a strâns câteva mii de aprecieri și sute de comentarii, la doar câteva minute de la publicare.

”Instanța a decis eliberarea lui Dragnea… Se întoarce corupția pe cocioc. Hai cu putzoii la proteste!”, a scris Mircea Badea pe o rețea socială.

Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat de la penitenciarul Rahova

După ce a ispășit doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate de închisoare, Tribunalul Giurgiu a decis ca Liviu Dragnea să iasă din închisoare. Decizia a fost luată joi, 15 iulie și este una definitivă. În câteva ore, fostul lider al Partidului Social Democrat va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a stat în închisoare 2 ani și 2 luni. Acesta a fost audiat prin videoconferință de la Penitenciarul Rahova, unde este încarcerat pentru trei ani şi jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Decizia de strămutare la Giurgiu a aparținut Curții de Apel București, în urma solicitării lui Dragnea care spunea atunci că judecătorii de la Tribunalul București care i-au respins eliberarea sunt corupți.

Decizia de joi este definitivă şi executorie.

Judecătorii i-au respins, inițial, cererea de eliberare condiţionată

Înainte de procesul de la Giurgiu, judecătorii de la Judecătoria Sector 3 i-au respins cererea de eliberare condiţionată, iar în pofida contestaţiei făcute la Tribunalul București, decizia a rămas definitivă. Magistraţii de la Tribunalul București au precizt în motivarea decizie că fostul lider PSD nu a dat dovezi temeinice de îndreptare:

„instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Cu toate că decizia Tribunalului București, aceea de a nu-l elibera definitiv pe Liviu Dragnea, era una definitivă, magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea acestuia de a muta procesul. Practic, decizia magistraților de la Tribunalul București a fost desființată iar Liviu Dragnea va fi judecat la Tribunalul Giurgiu.

Chestionat asupra deciziei, Codrin Ştefănescu a explicat faptul că este bucuros de veste şi că Irina, iubita lui Dragnea, se va deplasa la tribunal pentru a se întâlni cu fostul lider PSD:

„Irina o să meargă la penitenciar în câteva ore. Cu foarte multă speranță. Există în România magistrați care respectă legea și magistrați curajoși care nu cedează la presiuni. (…) El este așteptat de foarte mulți prieteni, de familie”, a fost prima reacție a lui Codrin Ștefănescu, la Antena3.

Iubita lui Liviu Dragnea, Irina, a avut o primă reacție la auzul veștii că Liviu Dragnea va fi eliberat condiționat. Întrebată de reporteri, aceasta s-a arătat bucuroasă și a avut ochii în lacrimi.

Declarația avocatei lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea a precizat că a găsit „niște judecători care au judecat după măsură legii”.

„Iată că am găsit niște judecători care astăzi au judecat după măsură legii. Acești doi magistrați au apreciat și au evaluat toate aspectele legale pe care noi le-am indicat, au primit apărările noastre și au respins contestația Parchetului și au admis contestația noastră.”, a precizat avocata Flavia Teodosiu.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024