Prima pagină » Sport » Reacția LPF legată de arbitrajul video în Liga I, după nervii declanșați de faza controversată de la Cluj
Reacția LPF legată de arbitrajul video în Liga I, după nervii declanșați de faza controversată de la Cluj

Reacția LPF legată de arbitrajul video în Liga I, după nervii declanșați de faza controversată de la Cluj

24 dec. 2020, 02:00,
în Sport

Discuția despre VAR în fotbalul românesc durează deja de câțiva ani, dar Liga I încă nu beneficiază de arbitrajul video, cu care s-ar putea scădea numărul erorilor din arbitraj.
Ultimul meci din 2020, CFR Cluj – Universitatea Craiova 0-0, a declanșat o nouă discuție aprinsă, iar oltenii cer cu insistență implementarea sistemului și la noi.
Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a precizat că se fac eforturi mari pentru a grăbi lucrurile și speră ca în 2021 să fie depășite piedicile existente în acest moment.

Justin Ștefan: „Deținătorul de drepturi TV are disponibilă aparatura pentru VAR”

„Am spus și data trecută că facem tot ce depinde de Ligă pentru a avea VAR. Am discutat și cu reprezentantul deținătorului de drepturi TV, domnul Orlando Nicoară, și mi-a spus că are disponibilă aparatura necesară pentru VAR.
Însă mai sunt pași pe care nu i-am putut face. Sper ca anul viitor să depășim piedicile de care ne lovim și împreună cu FRF și CCA să putem finaliza proiectul. Orizont de timp? Chiar nu am cum să dau. Dacă acest lucru ar ține doar de Ligă, s-ar întâmpla foarte repede”, a explicat Justin Ștefan.

Mihai Rotaru spune că Universitatea Craiova a avut gol valabil, dar nu-i acuză pe arbitri

Oltenii au avut o fază în minutul 89 al meciului de la Cluj, la care reclamă că din transversală mingea a căzut dincolo de linia porții.
Jocul a fost lăsat să continue și nici măcar după vizionarea a zeci de reluări în platoul Digi Sport nu s-a putut spune că este gol dincolo de orice dubiu.
Pentru a lămuri o astfel de fază, ar fi fost însă necesar Goal Line, sistemul care îi comunică arbitrului dacă o minge depășește linia porții sau nu.

„Nu există vreun conducător din România care să nu vrea implementarea VAR. Toți sunt de acord să plătească, nu am auzit pe nimeni să se opună. Nu putem avea arbitri care să fie roboți, să nu facă greșeli. Undeva lucrurile s-au blocat. O să vedem unde și o să încercăm să facem lobby să deblocăm această situație. Se pot găsi resurse.
Pe cele 2-3 minute când se analizează VAR-ul, se pot câștiga bani din reclame. Nu sunt sume imense la baremurile de arbitraj, dacă se măresc. 1-2% din buget putem suporta. Mi s-a părut că e gol la faza de la Cluj. Se văd umbra barei și umbra mingii. Nu acuzăm arbitrul, dar a fost gol. Revăzând și analizând, susținem că e gol valabil. Nu cred că VAR-ul poate fi gata la începutul returului. E nevoie de cursuri, de timp. E clar că avem o problemă, nu e admisibil să nu fi fost implementat până acum. Mă uitam la un meci al lui Mitriță, în Arabia Saudită, și au VAR”, a comentat Rotaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`