Prima pagină » Local » Reacția ISJ Iași, după bătaia din curtea unei școli. Mai mulți elevi și-au împărțit pumni – VIDEO

Reacția ISJ Iași, după bătaia din curtea unei școli. Mai mulți elevi și-au împărțit pumni – VIDEO

30 sept. 2022, 14:50, 7 ,
în Local

Inspectoratul Școlar Județean Iași a transmis astăzi, 30 septembrie 2022, un punct de vedere după ce în curtea unei școli din Iași a avut loc o bătăie. Conflictul dintre tinerii din clase diferite a degenerat, iar unul dintre aceștia a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Din informarea transmisă de conducerea unității școlare, astăzi, 30 septembrie, în pauza de la ora 9,50, în curtea școlii, a avut loc un conflict în care au fost implicați elevi din clase diferite. În urma acestei situații unii copii a avut nevoie de îngrijirea oferită de cabinetul medical al școlii, iar conducerea unității școlare a luat legătura imediat cu Secția 2 Poliție, cu diriginții claselor din care provin elevii și cu părinții acestora”, a transmis ISJ Iași.

Bătăie în curtea unei școli din Iași. Ce reacție a avut Inspectoratul Școlar Județean

Mai mulți elevi din clase diferite a Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași s-au luat la bătaie. Tinerii și-au împărțit pumni mai ceva ca în ringul de box. Incidentul reprobabil a fost imortalizat de colegii care stăteau pe margine. Aceștia nu au intervenit și nici nu au avut intenția de a stopa conflictul. La scurt timp după, un echipaj de poliție a fost chemat la fața locului.

Oamenii legii și conducerea unității de învățământ au purtat discuții cu o parte din părinții elevilor implicați în scandal.

„Un echipaj al Secției 2 Poliție s-a deplasat la școală pentru a face verificări în acest caz. Totodată, conducerea unității de învățământ a purtat discuții cu o parte dintre părinții elevilor.
La nivelul școlii au început demersurile de verificare pentru a se stabili exact circumstanțele în care s-a produs acest conflict și pentru a se identifica măsurile care se vor lua, în conformitate cu regulamentule școlare”, au mai adăugat reprezentanții IȘJ Iași.

De asemenea, elevii vor fi consiliați psihologic și informații cu privire la violența în școli. Tinerii implicați vor fi sancționați în funcție de regulamentul școlii.

Consilierul școlar a stabilit un plan de consiliere a elevilor implicați în acest conflict. De asemeni, școala va colabora cu Biroul de Siguranță Școlară și va beneficia de suportul CJRAE pentru a lua măsuri de prevenire a violenței în școală. Inspectoratul Școlar Județean Iași consiliază conducerea unității școlare și monitorizează modul în care se desfășoară verificările și în care se vor aplica măsurile care se impun în acest caz”, a conchis IȘJ Iași.

Bătaie între eleve la o altă școală din Iași

Vă aducem aminte că în data de 26 septembrie 2022 a avut loc o bătaie la o altă şcoală din Iaşi. O elevă nu şi-a mai putut stăpâni nervii şi a lovit-o cu palmele şi picioarele pe o colegă de clasă. Incidentul nefericit a avut loc la clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „I.C.Ştefănescu” din Iaşi.

În urma intalmplarii, polițiștii din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Iași au demarat o serie de activități de prevenire a bullying-ului, după ce două eleve s-au bătut la o școală din Iași. Acțiunea face parte din campania „Școala fără bullying”.

Astfel, bătaia din curtea unei școli din Iași nu va rămâne nesancționată.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024