Prima pagină » Actualitate » Reacția incredibilă a Elenei Udrea, după noua amânare în procesul din Bulgaria

Reacția incredibilă a Elenei Udrea, după noua amânare în procesul din Bulgaria

18 mai 2022, 19:45,
în Actualitate

A fost o zi plină pentru pentru Elena Udrea, care se află în închisoarea din Bulgaria. Fosta blondă de la Cotroceni a jucat ultima carte în dosarul „Gala Bute”, unde a fost condmnată la închisoare cu executare pentru șase ani.

După ce a fost amânat procesul Elenei Udrea, astăzi, Curtea de Apel din Sofia a decis să amâne din nou termenul în cazul acesteia pentru data de 8 iunie. Fostul ministru a avut și o primă reacție după ce a aflat că procesul este din nou amânat. Fostul ministru a spus la ieșirea de la instanță că „este arestată ilegal de 40 de zile”.

„Să se aplice legea și în cazul meu”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea se află deja de mai mult de o lună în arest în Bulgaria

Elena Udrea se află deja de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, dar procesul a fost amânat din nou pentru 8 iunie.

Avocatul Elenei Udrea spunea că sunt șanse de 50% ca recursul în casație să fie admis de judecători.

„Au şi ei reţinerile lor, şi le e greu să valideze toate inadvertenţele care există în deciziile judecătorilor români. Teoretic, orice este posibil. Nu este obligatorie prezenţa ei în sala de judecată. De altfel, din 2019, de când se judecă recursul în casaţie, Elena Udrea nu a venit niciodată la proces”, a menţionat avocatul Elenei Udrea, potrivit Libertatea.

Traian Băsescu: „Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea”

Și Traian Băsescu a avut o reacție atunci când a aflat că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare.

„Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă. Nu pe probe (merge la închisoare Elena Udrea – n.r.). Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea! Un leu. Degeaba mă întrebaţi pe mine, că eu o să vă spun că Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă. Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă care spune foarte clar că banii primiţi ilegal pentru campanii se confiscă. Nu vorbeşte de puşcărie.

Deci dacă discutăm de finanţări de campanii, avem o lege a finanţării campaniilor, pe care nimeni nu vrea să o respecte. Ăsta-i răspunsul meu, nu am altul, pentru că atâta timp cât nu sunt duşi acasă, sunt bani care au fost utilizaţi pentru campanie.

A fost o finanţare ilegală, ea se confiscă şi cel care a finanţat este amendat cu suma pe care a dat-o, sau partidul, depinde dacă partidul nu a luat declaraţie scrisă de la cel care a finanţat campania”, a declarat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`