Prima pagină » Actualitate » Reacţia Gabrielei Firea la faptul că cei din USR-PLUS s-au opus înfiinţării unei comisii de anchetă legată de evenimentele de la Spitalul Foișor din București
Reacţia Gabrielei Firea la faptul că cei din USR-PLUS s-au opus înfiinţării unei comisii de anchetă legată de evenimentele de la Spitalul Foișor din București

Reacţia Gabrielei Firea la faptul că cei din USR-PLUS s-au opus înfiinţării unei comisii de anchetă legată de evenimentele de la Spitalul Foișor din București

29 apr. 2021, 14:22,
George Cristian, în Actualitate

Senatorul PSD și fostul primar general al Bucureştiului, Gabriela Firea s-a arătat uimită de faptul că senatorii USR-PLUS au votat împotriva înfiinţării unei comisii de anchetă referitor la situaţia de la Spitalul Foișor. Aceasta îi acuză pe parlamentarii USR-PLUS de lipsă de umanitate.

Menţionăm faptul că la Spitalul Foişor din Bucureşti a avut loc o situaţie tragică după ce zeci de pacienţi au fost evacuaţi noaptea din spital pentru a face loc pacienţilor infectaţi cu COVID-19.

USR-PLUS dă dovadă de  lipsă de umanitate și empatie

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat faptul că este copleşită de lipsa de umanitate a noilor conducători mai ales după ce senatorii USR-PLUS au votat împotriva constituirii Comisiei de anchetă pentru situaţia de la Spitalul Foișor:

„Mă copleșește lipsa de umanitate a noilor conducători, chiar dacă am văzut și cunoscut multe caractere și situații în viața mea. Totul este pe negat, pe dărâmat, pe diabolizat a tot ce s-a făcut înainte de descălecarea lor printre noi. Senatorii USR PLUS s-au exprimat vehement împotriva constituirii Comisiei de anchetă pentru situația gravă de la Spitalul Foișor, unde le-a fost pusă în pericol viața pacienților, pentru că ministrul lor USR PLUS a ordonat evacuarea urgentă! Fără niciun pic de milă față de oamenii proaspăt operați, fără rușine de familiile lor, fără teamă de Dumnezeu”, transmite Gabriela Firea.

Celor de la USR-PLUS nu le pasă de de români

În încheiere, Gabriela Firea a explicat faptul că întreaga campanie dusă de cei de la USR-PLUS s-a bazat pe lozinci mincinoase şi faptul că au votat împotriva unui lucru bun duce la ideea că acestora nu le pasă de români. De altfel, Gabriela Firea a menţionat faptul că deși iniţiativa a fost a celor de la AUR, ea a votat pentru aflarea adevărului:

„Acum nu le mai pasă nici măcar de cei care le-au dat votul, darămite de toți românii, așa cum este constituțional și moral! Grupul de senatori social democrați va vota luni pentru constituirea Comisiei de anchetă în cazul Foișor, chiar dacă este o inițiativă a partidului AUR – am fi votat pentru aflarea adevărului orice partid ar fi avut inițiativa -, tocmai pentru a dovedi o dată în plus că ne pasă de oameni în general, de pacienți în acest caz particular, că ne dorim o strategie coerentă în domeniul sănătății – nu haosul pe care îl avem acum -, și că vrem ca astfel de acțiuni iresponsabile să nu se mai repete”, conchide Firea.

Ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor

În urmă cu câteva săptămâni, evacurarea de la Spitalul Foişor avea să genereze reacţii vehemente în spaţiul public. Vorbim despre faptul că zeci de pacienţi, unii dintre ei abia operaţi au fost evacuaţi în miez de noapte din Spitalul Foișor.

Situaţia pandemică a impus acest lucru, mai ales în contextul în care Spitalul Foișor avea o secţie de Terapie Intensivă necesară situaţiei de la acea dată.

„Când vine vorba de a lua decizii, sunt convins că poate nu întotdeauna sunt perfect înțelese sau tolerate, dar între a nu lua o decizie – și după care a da explicații, pe bună dreptate, că de ce am lăsat unii oameni fără îngrijiri medicale potrivite, de ce am lăsat unele persoane să se agraveze, fără să găsim locuri pentru ele – și între a supăra și de a crea o platformă de atacuri, inclusiv politice, în acest sens, printr-o decizie care salvează vieți, eu în continuare aleg soluția de a lua decizii, de a suporta consecințele atacurilor, dar să știu în sfârșit că am luat o decizie care a salvat vieți”, a spus la acea dată Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *