Prima pagină » National » Reacția Dianei Șoșoacă, după ce EMA a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru adolescenți: „Militez pentru oprirea vaccinării și solicit tuturor părinților să nu își ducă copiii la vaccinare”

Reacția Dianei Șoșoacă, după ce EMA a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru adolescenți: „Militez pentru oprirea vaccinării și solicit tuturor părinților să nu își ducă copiii la vaccinare”

28 mai 2021, 23:14,
Bianca Rebegea în National

Senatoarea Diana Șoșoacă a avut o reacție acidă, la aflarea veștii că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vineri, 28 mai, utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani. Vaccinul produs de alianța americano-germană a devenit, astfel, primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene.

Diana Șoșoacă a precizat, la România Tv, că vaccinarea copiilor încalcă atât Constituția, cât și Convenția de la Oviedo. Aceasta acuză că 80% dintre adolescenții care s-au vaccinat ar fi suferit reacții adverse grave. Senatoarea le recomandă părinților să nu își îndemne copiii să se vaccineze. În plus, ea a precizat că militează pentru oprirea vaccinării.

”Cea mai gravă problemă, în acest moment, este vaccinarea copiilor și HG 550 care încalcă Constituția României și Convenția de la Oviedo, condiționând viața normală de acte medicale precum vaccinarea și testarea. S-a dat un raport prin care 80% dintre adolescenții vaccinați au suferit efecte adverse grave, majore. Militez pentru oprirea vaccinării și solicit tuturor părinților să nu își ducă copiii la vaccinare.”, a spus Diana Șoșoacă, la România TV.

Marco Cavaleri, responsabil de strategia de vaccinare din cadrul EMA, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinul este „bine tolerat’” de tineri şi nu există „îngrijorări majore”, în privința eventualelor efecte secundare.

Mihai Craiu, medic primar pediatru la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” din Bucureşti, nu este de aceeași părere cu a Dianei Șoșoacă. El îndeamnă părinții să își vaccineze copiii.

Mihai Craiu: „Adolescenții sunt a doua categorie ca frecvență a îmbolnăvirii”

Medicul recomandă părinților să se informeze din surse sigure, pentru că vor vedea că din Texas nu vin date de alarmă despre starea de sănătate a adolescenților.

Pot să vin cu nişte ştiri de ultimă oră, optimiste. Aş da exemplul statului Texas din Statele Unite, care este practci, al treilea mare sistem educaţional din SUA şi unde şcolile au fost şi ele închise, ca şi la noi, şi unde autorităţile locale şi-au propus vacinarea adolescenţilor, iar în aceste două săptămâni, din 13 mai de când a început vaccinarea adolescenţilor în Texas, au fost vaccinaţi peste 100.000 de adolescenţi. De aceea încurajez părinţii să se uite la ştiri şi vor vedea că din Texas nu vin date de alarmă despre starea de sănătate a acestor adolescenţi.”, a spus Mihai Craiu.

Mihai Craiu: „Cred că vom avea niște luni în față în care va trebui schimbată paradigma de comunicare”

Medicul Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă: adolescenţii, după adulţii cu vârstă între 29 şi 45 de ani, sunt a doua categorie ca frecvenţă a îmbolnăvirii cu noul coronavirus. De aceea, medicul încurajează vaccinarea.

Trebuie să ştim că adolescenţii după adulţii cu vârstă între 29 şi 45 de ani, sunt a doua categorie ca frecvenţă a îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

De ce? Pentru că merg evident în colectivitate, pentru că au un stil de viață un pic mai risant decât copii cu vârstă mult mai mică și pentru că e normal să ajungă din nou la școală fizic. De aceea, cred că decizia pe care trebuie să o ia părinții și cu acordul adolescenților, pentru că nu trebuie să presupunem că alegerea părintelui este și a adolescentului. Uneori, poate să fie invers, adică să doreasă adolescentul și să nu dorească părintele.

Cred că vom avea niște luni în față în care va trebui schimbată paradigma de comunicare și va trebui să învățăm să comunicăm și altfel decât discutând despre frică și riscuri, ci despre oportunități și libertăți. Adolescenții cred că și-ar dori să mergă la Untold și Neversea”, a spus Mihai Craiu în cadrul emisiunii „În faţa naţiunii” prezentată de Sabina Iosub.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`