Prima pagină » National » Reacția deputaților AUR Iași la modificările dorite de Sorin Cîmpeanu în Educație
Reacția deputaților AUR Iași la modificările dorite de Sorin Cîmpeanu în Educație

Reacția deputaților AUR Iași la modificările dorite de Sorin Cîmpeanu în Educație

12 iul. 2022, 14:37, 2 ,
BZI.ro, în National

Deputații AUR Iași au o reacție acidă la dorința lui Sorin Cîmpeanu de a modifica Legile Educației. Într-o emisiune BZI LIVE, profesorii Cristian Ivănuță și Mihail Albișteanu consideră că ministrul Educației dorește să facă modificări fără a consulta opinia publică.

Declarațiile vin în contextul în care, recent, Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că directorii de școli vor putea fi demiși mai ușor în baza mai multor criterii. Ba mai mult, ministrul susține că va profesionaliza procesul de numire a directorilor și a directorilor adjuncți din școli.

Cristian Ivănuță, AUR Iași, despre modificările dorite de Sorin Cîmpeanu

Cristian Ivănuță, deputat AUR Iași, consideră că situația din România va genera alegeri anticipate și că actuala coaliție nu va putea să coabiteze până la sfârșit. Parlamentarul a avut o reacție la modificările dorite de Sorin Cîmpeanu la Legile Educației.

„Se va ajunge la alegeri anticipate, semnele arată că această coaliţie nu va ajunge să coabiteze până la sfârşit. Este bine că programul România Educată a lui Iohannis nu se va aplica pentru că ai nevoie de susţinere parlamentară. Speram să nu se întâmple acest lucru. Anumite măsuri şi-au făcut loc pentru destructurarea învăţământului. Iohannis se gândeşte la învăţământul românesc pentru 100 de ani. Avem de la toamnă o nouă structură a anului şcolar, medii încheiate odată la un an, tezele au fost eliminate, se va introduce cel mai probabil şi educaţia sexuală. De asemenea, se introduc noi manuale. Motivul prezentat a fost: ministrul Cîmpeanu a spus că manualele actuale sunt stufoase. Sigur vom ajunge doar la imagini, vom renunţa la texte”, a transmis deputatul AUR de Iași, Cristian Ivănuță.

Educația sexuală în școli este un subiect tabu în spațiul românesc. Pe data de 21 iunie 2022, legea prin care Educația sexuală să fie studiată în școli a fost votată  în Parlament cu 224 voturi pentru, 49 de abțineri și un singur vot împotrivă.

Mihail Albișteanu, despre modificările dorite de Sorin Cîmpeanu

Celălalt parlamentar AUR Iași, Mihail Albișteanu, susține că sunt mai multe modificări eronate în Legea Educației, printre cele mai grave modificări sunt cele de implementare a ideologiei de gen. Ba mai mult, ministrul Educației ar trata cu dispreț toți colegii.

„Nu pot să vorbesc despre educaţia făcută de Iohannis şi Cîmpeanu. Dacă legea învăţământului va fi modificată se va înlocui cu sistemul din afară care are o mulţime de lucruri care trebuie implementate: ideologia de gen şi multe altele. Cîmpeanu nu întreabă pe nimeni, i-a tratat pe colegi cu aroganță şi dispreţ. A distrus sistemul de evaluare, ce mai era bun şi neatins de comunism rezolvă el. Nu s-a consultat cu profesorii, nici cu ONG-urile părinţilor şi elevilor. Profesorii au devenit instrumente şi lucruri de suprafaţă, unelte, roboţi. Este crimă la adresa învăţământului românesc”, a conchis Mihail Albișteanu.

În altă ordine de idei, reacția parlamentarilor AUR Iași la adresa lui Sorin Cîmpeanu este la scurt timp după ce ministrul a anunțat, într-o conferință de presă, modificările pe care le dorește a fi operate în învățământul românesc.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *