Prima pagină » Economic Local » Reabilitarea sistemului de termoficare din Iași a fost amânată! Licitația a căzut din cauza proiectanților
Reabilitarea sistemului de termoficare din Iași a fost amânată! Licitația a căzut din cauza proiectanților

Reabilitarea sistemului de termoficare din Iași a fost amânată! Licitația a căzut din cauza proiectanților

08 ian. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

În septembrie anul trecut, Primăria Iași a demarat o licitație pentru achiziționarea unor servicii de proiectare și execuție lucrări în cadrul proiectului Reabilitare rețele termice, sistem termoficare în Municipiul Iași, pentru creșterea eficienței energetice în alimentarea cu căldură urbană – etapa a III-a. Prevederea bugetară a fost stabilită la nivelul sumei de 38,03 milioane lei, fără TVA, aproape 8 milioane euro. Recent, procedura a fost anulată. Reprezentanții primăriei au oferit și câteva explicații.

„Procedura va fi reluată în perioada următoare. Documentațiile trebuiau completate cu ultimele modificări legislative în domeniu și ele nu mai puteau fi corectate pentru că licitația deschisă era în desfășurare. Fiind cu clauză suspensivă, procedura o reluăm după modificările legislative corespunzătoare, așa cum sunt cerute în acest moment”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Explicația ar fi că o firmă de proiectare asociată cu un constructor a realizat și studiul de fezabilitate și de aici ar reieși incompatibilitatea.

Unde se deschide șantierul

Șantierul va fi deschis în zone precum Păcurari, Canta sau Pod Metalurgie.

„De asemenea, este în curs de execuție lucrarea de înlocuire a izolației termice a conductelor de transport/primare ce fac legătura între CET I și CET II în lungime de 11,5 km traseu, fiind executate lucrările de izolație în proporție de 63,4 la sută, restul urmând a se executa în anul 2019 (2020- n.r.). În cadrul prezentei etape se propune reabilitarea rețelei termice primare pe o lungime de aproximativ 6,86 km, reprezentând 9 tronsoane aparținând magistralelor 1, 2 și 3”, se arată în caietul de sarcini întocmit la nivelul anului trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *