Prima pagină » Local » Reabilitarea Palatului Braunstein din Piața Unirii a ajuns la final. Investiție de 20 milioane de lei din fonduri europene – FOTO

Reabilitarea Palatului Braunstein din Piața Unirii a ajuns la final. Investiție de 20 milioane de lei din fonduri europene – FOTO

14 mart. 2022, 13:20,
BZI.ro, în Local

Reabilitarea Palatului Braunstein din Piața Unirii, municipiul Iași, a ajuns la final. Reamintim faptul că investiția a fost de 20 milioane de lei din fonduri europene.

Totul a durat 4 ani și a însemnat o investiție colosală, de 4 milioane de euro! Acum, un palat încărcat de istorie din orașul Iași, dar și din România, a fost complet modernizat și reabilitat. Este vorba despre Palatul „Braunstein”, amplasat în Piața Unirii. Aici, Primăria a derulat întreg procesul. Valoarea totală a proiectului este de 20.037.244 de lei. De precizat este că, la propunerea Primăriei, plenul Consiliului Local (CL) a suplimentat fondurile existente, la mijlocul anului 2020, cu suma de 1,8 milioane de lei, fără TVA. Proiectul a fost executat de asocierea Coimpredil Societa’ Cooperativa ARL – Research Consorzio Stabile Societa’ Consortile ARL Catania – Italia.

Acesta a fost transformat într-un centru multifuncțional, care include centre culturale, spații expoziționale, săli de conferință și alte facilități.

La nivelul parterului a fost păstrată galeria de artă care este în relație directă cu un punct de informare, de care va fi despărțit printr-un perete amovibil (care poate fi mutat – n.r.) din tâmplărie din lemn stratificat cu geam de tip vitraliu, ce va da posibilitatea dublării capacității galeriei pentru găzduirea unor evenimente speciale.

Soluția adoptată va pune accentul pe interacțiunea dintre spațiul interior și stradă; astfel, toate funcțiunile din parter vor comunica cu exteriorul prin vitrine cu uși pliabile ce vor putea fi deschise pentru a atrage publicul. Aceeași soluție va fi adoptată pentru curtea interioară, ce va comunica în fapt cu spațiul de lectură de presă străină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *