Prima pagină » Local » Răzvan, motociclistul care a provocat accidentul din Belcești, a ieșit din comă. Medicii spun că va scăpa cu viață

Răzvan, motociclistul care a provocat accidentul din Belcești, a ieșit din comă. Medicii spun că va scăpa cu viață

11 sept. 2024, 02:00, 2 ,
Dragoș SAVIN în Local

Vești bune de la Spitalul „Sfântul Spiridon”. Răzvan, motociclistul care a provocat accidentul din Belcești, a ieșit din comă. Medicii spun că va scăpa cu viață, dar va sta, o lungă perioadă de timp, pe patul de spital

Răzvan Constantin Aciobăniței, motociclistul care a provocat accidentul rutier din Belcești, a ieșit din comă. Medicii de la Spitalul „Sfântul Spiridon” spun că este în stare gravă, dar stabilă.

„Pacientul a ajuns la spital, în comă de gradul II, cu traumatism cranio-facial și cranio-cerebral, hemoragie subarahnoidiană stângă, hemoragie intracerebrală care nu se operează (întrucât se așteaptă să se reabsoarbă), hematom perete abdominal stâng, fractură de humerus stâng, fractură de femur stâng și fractură de calcaneu stâng. S-a repetat, în ziua următoare, CT-ul și s-a observat că hemoragia cerebrală este în ușoară agravare și s-au găsit zone noi hemoragice. Cu toate acestea, pacientul este stabil hemodinamic și reacționează la durere. A fost intubat, ventilat mecanic. Medicii neurochirurgi, de la Spitalul Clinic de Urgență «Prof. Dr. Nicolae Oblu», din Iași, s-au deplasat la spital și l-au consultat, fiind în atenția lor. Dacă nu se agravează cerebral, pentru că acolo este riscant, celelalte se vor rezolva ortopedic. Acum este critic, la nivel cerebral, dar sunt totuși semne neurologice bune. Astăzi (ieri n.r.), pacientul s-a trezit, nu mai este în comă și a putut fi detubat, ceea ce înseamnă că are toate șansele de recuperare”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Tânărul a trecut pe lângă moarte după ce a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un autoturism condus regulamentar. Impactul a fost atât de violent, încât atât autoturismul, cât și motocicleta s-au aprins ca niște torțe. Imediat, la fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje medicale și pompierii.

Răzvan, motociclistul care a provocat accidentul din Belcești, a ieșit din comă. Poliția anchetează cazul

Polițiștii au deschis, în acest caz, un dosar penal și fac verificări.

„La data de 08 septembrie 2024, poliția a fost sesizată despre faptul că, pe DJ 281 B, în afara localității Belcești, s-a produs un accident soldat cu victime omenești. La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea motociclul, în afara localității Belcești, ar fi pătruns pe sens opus, intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 67 de ani. În urma evenimentului, motociclistul a fost proiectat pe partea carosabilă, ambele vehicule fiind cuprinse de flăcări, intervenind un echipaj din cadrul ISU Iași, care a lichidat incendiul. Tânărul de 20 de ani a fost preluat de elicopterul SMURD și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, testarea acestuia nu a fost posibilă din cauza leziunilor suferite. Conducătorul autoturismului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ, ulterior fiind transportat la spital. În cauză, se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor, în care s-a produs accidentul, urmând a fi dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

De 2 ani, pe motoarele cu două roți. Pasiunea, la un pas de a deveni mortală

Răzvan Constantin Aciobăniței și-a obținut permisul de conducere pentru motocicletă în anul 2022. Pe rețelele de socializare are postate mai multe imagini de pe motoarele pe două roți. Cei care îl cunosc spun că era responsabil în trafic și că nu efectua manevre riscante. Este greu de spus însă ce s-a întâmplat în accidentul de duminică, de la Belcești. Asta vor stabili oamenii legii, însă în acest moment, cel mai important este ca tânărul de 20 de ani să lupte pentru viața sa. Va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare. Deși la Belcești s-au produs, de-a lungul timpului, mai multe accidente rutiere, unele dintre acestea fiind mortale, accidentul provocat de tânărul de 20 de ani a șocat întreaga comunitate. Incendiul izbucnit după impact a blocat drumul, timp de zeci de minute.

Din fericire, nu au mai fost alte victime. Tot la Belcești, un polițist de frontieră a murit, fiind victima unui accident, la începutul acestei veri. Răzvan, motociclistul care a provocat accidentul rutier de la Belcești, a ieșit din comă, iar când își va reveni, va avea de dat explicații în fața legii.

Comentarii
  • As vrea sa nu mai apară numele și pozele cu motociclistul implicat în accidentul din Belcesti ca nu va dat nimeni din familie acordul sa postați

  • Se irosesc organele
    Copii, femei și tineri așteaptă o șansă la viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *