Prima pagină » National » Răzvan Lupu, fiul fostului mare fotbalist Dănuţ Lupu, este eroul fetei care a vrut să se sinucidă la metrou

Răzvan Lupu, fiul fostului mare fotbalist Dănuţ Lupu, este eroul fetei care a vrut să se sinucidă la metrou

11 feb. 2021, 22:46,
Bianca Rebegea, în National

Miercuri, 10 februarie, o fată de 14 ani a încercat să se sinucidă, aruncându-se în fața metrolui. Cu toate acestea, se pare că adolescenta a mai avut zile și a fost salvată în ultima clipă de două persoane, printre care se afla și fiul unui fost mare fotbalist din Generaţia de Aur, Dănuț Lupu.

Răzvan Lupu, fiul lui Dănuț Lupu, a avut prezență de spirit și a reușit să intervină în ultimul moment în staţia de metrou Dristor. Alături de o femeie care se afla în așteptarea metrolui, Răzvan Lupu a reușit să o tragă pe fată din faţa trenului cu câteva fracţiuni de secundă înainte de a fi prea târziu.

Imaginile incredibiole au fost surprinse de camera de supraveghere, care arată exact momentul în care fata sare pe șine, însă fiind confuză în privința decizie luate, se lasă ajutată de cele două persoane care se aflau pe peron.

O femeie de pe peron observă scena şi îi face semn lui Răzvan Lupu să vină spre bordura peronului. În mai puţin de o secundă, tânărul este la marginea peronului, în genunchi, cu mâna întinsă către fata aflata în calea trenului.

Bărbatul o trage cu forţă pe fată: forţa tracţiunii, la care se adaugă şi efortul celeilalte femei, o saltă, practic, pe minoră de pe şine. Aceasta este adusă pe peron exact la timp. Dacă cei doi ar mai fi întârziat să intervină fie şi câteva fracţiuni de secundă, fata ar fi fost lovită în plin de garnitura de metrou.

Într-un interviu acordat Adrianei Bahmuţeanu, Răzvan a povestit cu lux de amănunte experiența traumatizantă trăită miercuri, la metrou.

Răzvan Lupu, eroul fetei de 14 ani care ar fi vrut să se sinucidă, aruncându-se în fața metrolui

Întâmplarea face ca Răzvan Lupu să ia metroul pentru două stații, chiar în ziua în care adolescenta a luat decizia, care ar fi putut să îi pună capăt vieții.

„Am fost cu prietena la Mall, să ne plimbăm. Era frumos afară. Ulterior am vorbit cu tata să ne vedem. El era la Unirii.

Iniţial, am zis să mergem acasă, să luăm maşina. Pe drum, am zis – mai bine, hai să luăm metroul 2 staţii.

Ne-am răzgândit şi am luat metroul. Presupun că fata a avut noroc că am fost acolo şi am reuşit să o salvez. Un copil de 14 ani.

Răzvan Lupu, tulburat de experința avută: „Am avut lacrimi în ochi şi un nod în gât când am văzut filmarea”

Răzvan Lupu trage un semnal de alarmă în privința traumelor prin care trec adolescenții din ziua de azi.

N-am văzut în viaţa mea – şi fac 33 de ani mâine-poimâine – atâta goliciune în ochii unui om.

Din câte am înţeles, după ce şi-a revenit din traumă, ar fi avut nişte probleme în familie. Nu s-ar fi înţeles cu părinţii. Părinţii urmau să divorţeze sau au divorţat şi erau la tribunal. Nu se înţelegea bine cu tatăl. Undeva, acolo, sunt nişte probleme. Nu e la prima tentativă.

După ce am văzut filmarea de mai multe ori, am avut avut lacrimi în ochi şi un nod în gât; am mai vorbit cu unul, cu altul – şi ştiau cine sunt – şi e dureros ca, la 14 ani, după ce ai mai avut tentative de suicid, să nu ai sprijinul unui psiholog sau al părinţilor.

E dureros că lumea a devenit mai rece, mai distantă iar umanitatea s-a pierdut undeva pe drum”, a spus Răzvan Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *