Prima pagină » Sport » Răzvan Lucescu rămâne la Al-Hilal! Schalke își prezintă astăzi noul antrenor
Răzvan Lucescu rămâne la Al-Hilal! Schalke își prezintă astăzi noul antrenor

Răzvan Lucescu rămâne la Al-Hilal! Schalke își prezintă astăzi noul antrenor

01 oct. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Răzvan Lucescu, antrenorul lui Al-Hilal, a fost propus la Schalke 04 pentru a-l înlocui pe David Wagner. Tehnicianul român, câștigător al Ligii Campionilor Asiei, va rămâne la actuala sa echipă.
Conducerea ”minerilor” l-a preferat pe Manuel Baum, care va fi prezentat oficial, în cursul zilei de astăzi, pe banca lui Schalke, anunță publicația germană Bild. Manuel Baum a fost antrenorul lui Augsburg, club în cadrul căruia a lucrat timp de patru ani. În 2019, acesta a preluat naționala U20 a Germaniei, iar apoi a devenit selecționerul reprezentativei U18. Impresarul Franjo Vranjkovic a avut ideea de a-l propune pe Lucescu la Schalke.

„Schalke este un club al poporului, al oamenilor ca și PAOK, e foarte dificil de gestionat. De aceea am avut ideea de a-l întreba pe Răzvan Lucescu dacă l-aș putea propune pentru postul de antrenor la FC Schalke.
Domnul Lucescu a fost de părere că ideea mea este bună și de aceea l-am propus pe antrenorul anului 2019 în Grecia conducerii lui FC Schalke,”, este declarația agentului Franjo Vranjkovic conform Prosport.

Poziția oficială a lui Al Hilal, după excluderea din Liga Campionilor Asiei

Al Hilal, echipa antrenată de românul Răzvan Lucescu, a criticat Confederația Asiatică de Fotbal (AFC) pentru lipsa de „flexibilitate” de care a dat dovadă atunci când a eliminat-o pe deținătoarea titlului din Liga Campionilor Asiei, după ce gruparea saudită a reușit să adune doar 11 jucători pentru ultimul său meci din Grupa B a competiției.
Elevii lui Lucescu erau deja calificați pentru optimile de finală, iar Al Hilal s-a declarat decisă să își apere titlul cucerit anul trecut, în ciuda faptului că 30 de jucători și membri ai staff-ului său au fost infectați cu COVID-19 în „bula” din Qatar, unde cea mai importantă competiție asiatică intercluburi s-a reluat săptămâna trecută.

„Consiliul de administrație a căutat să lucreze asupra unui număr de modalități care să păstreze dreptul lui Al Hilal de a evolua fără nicio problemă în acest turneu. Toate aceste cereri au fost respinse de AFC, în ciuda faptului că ne-am confruntat cu circumstanțe care necesitau o mai mare flexibilitate din partea AFC în evaluarea situației”, a precizat clubul din Riad într-un comunicat.

Ce propuneri a făcut Al Hilal, dar s-a lovit de refuzul AFC

Printre propunerile făcute de Al Hilal s-a numărat pierderea la ”masa verde” a ultimului meci din grupă, cu Shabab Al Ali Dubai, dar nu și a locului în competiție, precum și o amânare cu o zi a meciului de miercuri.
De asemenea, saudiții au sugerat ca meciurile din fazele eliminatorii, programate să înceapă duminică, să fie amânate, în condițiile în care infectările cu COVID-19 „au afectat întregul turneu, nu doar pe Al Hilal”.
Al Hilal contestă, totodată, regulamentul competiției care impune ca o echipă să prezinte 13 jucători la ora meciului, care contravine „regulilor fundamentale ale jocului” stabilite de FIFA, care prevăd ca doar 11 jucători, inclusiv un portar, să dispute un meci de fotbal.

Confederația asiatică de fotbal a precizat, în momentul excluderii lui Al Hilal, că a permis deja clubului saudit să aducă jucători să-i înlocuiască pe cei care au contractat virusul, iar o amânare ar fi avut „un impact negativ imens” asupra programului competiției.

Al Hilal pregătește un protest

Conducerea grupării din Arabia Saudită a adăugat că ia în considerare înaintarea unui protest către „autoritățile judiciare” pentru a „proteja” drepturile lui Al Hilal în fața „autorităților oficiale”.
În urma excluderii lui Al Hilal, echipa Shabab Al Ahli Dubai s-a calificat în optimile de finală din Grupa B a competiției, alături de Pahtakor Tașkent din Uzbekistan, care a învins cu 1-0 formația iraniană Shahr Khodro, miercuri, în ultima etapă a grupelor.
Anul trecut, cu Răzvan Lucescu la timonă, Al Hilal a cucerit pentru a treia oară în istoria sa Liga Campionilor Asiei, după ce a învins în finală echipa japoneză Urawa Red Diamonds.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *