Prima pagină » National » Răzvan Cuc, mesaj dur la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu: „Un coșmar provocat de oameni bolnavi de putere”
Răzvan Cuc, mesaj dur la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu:

Răzvan Cuc, mesaj dur la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu: „Un coșmar provocat de oameni bolnavi de putere”

12 iul. 2021, 14:35,
BZI.ro, în National

Răzvan Cuc, Senatorul PSD Neamț, a lansat un mesaj dur la adresa conducerii din România. Aceasta a criticat faptul că au trecut deja șapte ani de când trebuia implementat proiectul ”România educată” însă până în prezent ”a lâncezit ca și așa-zisul său autor”.

De asemenea, Răzvan Cuc consideră că la finalul mandatelor lui Klaus Iohannis și a lui Florin Cîțu toată lumea va considera că s-a sfârșit un coșmar.

”Când se va sfârși, despre epoca Iohannis-Cîțu se va spune că a fost un coșmar! Un coșmar provocat de oameni bolnavi de putere, care mint cum respiră. Cu proiectul „România educată” cetățeanul de la Cotroceni a câștigat alegerile din 2014. Vă dați seama!?… Au trecut 7 ani în care acest „proiect” a lâncezit ca și așa-zisul său autor. Acum l-a scos de la naftalină și îl mai plimbă puțin prin fața românilor, ca să rămână proaspăt.

În acest an, o elevă din Galați a primit nota 3 la matematică la Evaluarea Națională, dar după contestație a fost notată cu 8,25. Și sunt nenumărate situații asemănătoare. Iohannis și liberalii săi au îndatorat tânăra generație ca nimeni alții. În pandemie, i-au uitat complet pe copiii care nu aveau laptopuri sau tablete sau internet. Au refuzat să le mărească alocațiile. Și-au bătut joc de investițiile în școli. Își bat joc de elevi, profesori și părinți. Nu au făcut și nu fac nimic pentru educație. Dar au extrem de mult tupeu!… Ghinion”, scrie Răzvan Cuc pe o rețea socială.

Imagine postată de Răzvan Cuc pe o rețea de socializare

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu: „Un proiect național nu este dedicat doar unora dintre cetățenii României”

De asemenea, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a analizat proiectul lansat de Klaus Iohannis. Acesta consideră că președintele „vrea să ne tragă o cacialma” și să creeze o legătură între banii europeni și proiectul „România Educată”.

„Klaus Iohannis simulează din nou intensa sa preocupare pentru finalizarea singurului proiect de țară pe care l-a lansat. În urmă cu cinci ani. România Educată. Și recurge la o mare șmecherie. Vrea să ne tragă o cacealma. Să lege România Educată de banii europeni. O legătură falsă. Imposibilă.

Dacă România Educată ar fi cu adevărat un proiect național, sau dacă măcar președintele Klaus Iohannis ar pricepe ce înseamnă un proiect național, ar fi organizat cu totul și cu totul altfel discuțiile de la Cotroceni. Ar fi invitat, fără doar și poate, toate partidele politice. Dacă este un proiect național, atunci succesul sau eșecul lui interesează nu doar coaliția aflată vremelnic la guvernare, ci întreaga clasă politică. Prin urmare, ar fi trebuit invitată și Opoziția. Un proiect național nu este dedicat doar unora dintre cetățenii României. Ci tuturor acestora.

Indiferent cu cine votează. Și indiferent dacă votează sau nu. Klaus Iohannis ar fi trebuit să știe că un proiect național, care este și un proiect de țară, se implementează în mulți ani de zile. Prin urmare, responsabile vor fi toate guvernele în succesiunea lor, indiferent de către cine sunt susținute acestea. Ca să nu mai vorbim despre societatea civilă. Pe care, din nou, Klaus Iohannis a extras-o cu penseta și a adus-o selectiv la Cotroceni.

Dar cacealmaua pe care el încearcă să ne-o tragă vizează și un alt aspect. Și anume acoperirea costurilor. Un proiect de țară presupune acordul întregii populații pentru că, finalmente, populația va trebui să facă față uriașului efort financiar. Cetățenii trebuiesc informați asupra unui fapt până la urmă la mintea cocoșului. Uniunea Europeană nu finanțează și nu va finanța niciodată proiecte de țară care sunt prezidențiale, indiferent cât de generoase sunt ele. Cu atât mai puțin este de necrezut că Iohannis va putea în continuare, din oportunism, procedând ca un simplu politruc, să-i convingă pe români că banii oferiți, cei mai mulți cu împrumut, de către Uniunea Europeană au ca destinație acest proiect prezidențial.

Nici nu ar fi posibil. Klaus Iohannis și-a lansat cu mare tam-tam acest proiect în urmă cu cinci ani. Dintre acești cinci ani, în ultimii trei proiectul, care rivalizează cu o teză a unui copil care urmează să rămână corigent, a stat în adormire. Uitat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *