Prima pagină » Actualitate » Răzvan Cuc, acuzații dure la adresa Guvernului Florin Cîțu: „Incompetența Guvernului pune România pe butuci!“

Răzvan Cuc, acuzații dure la adresa Guvernului Florin Cîțu: „Incompetența Guvernului pune România pe butuci!“

26 ian. 2021, 16:15,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Senatorul Răzvan Cuc a lansat o serie de acuzații dure la adresa Guvernului Florin Cîțu.

Fostul ministru al Transporturilor scrie marți, 26 ianuarie, pe pagina sa de Facebook că Guvernul duce România într-o direcţie greşită şi a subliniat că nici până la această oră nu a fost stabilit un buget de stat, iar programul de vaccinare nu funcţionează cum trebuie.

„Incompetenţa Guvernului pune România pe butuci! Doar câteva lucruri simple şi clare avea de făcut cabinetul Cîţu de la instalare: bugetul de stat, programul de vaccinare şi un program de măsuri pentru relansarea economică a României. Toate acestea fiind la îndemna premierului liberal, venit după un an de guvernare liberală în care a fost ministru al finanţelor. Guvernul a ratat, cu succes, toate temele. Nimeni nu ştie nimic despre bugetul pe 2021, în schimb toată lumea vede bătălia pentru împărţirea puterii“, a precizat Răzvan Cuc.

Răzvan Cuc: „Vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăţi să se înscrie în program ca să se vaccineze“

Senatorul social-democrat a precizat că vaccinarea împotriva COVID-19 are sincope în România din cauza guvernului liberal.

„Programul de vaccinare merge greu, iar guvernul schimbă criteriile de vaccinare din mers. Au apărut peste rând «lucrătorii esenţiali», iar vârstnicii, bolnavii cronici sau profesorii au mari dificultăţi să se înscrie în program ca să se vaccineze. Doar 6,28% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reuşit să se înscrie în a doua etapă de vaccinare, etapă care le viza cu prioritate pe acestea“, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

„Liberalii au promis şi s-au bâlbâit mult, dar au făcut foarte puţin“

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că România a fost între ultimele ţări din UE la ajutorul acordat firmelor româneşti în pandemie.

„Toate statele europene au injectat bani în economie. Guvernul României a acordat economiei, în 2020, cel mai redus sprijin dintre ţările din Europa Centrală şi de Est, aproximativ 4% din PIB (raport al agenţiei de rating Moody’s). Liberalii au promis şi s-au bâlbâit mult, dar au făcut foarte puţin. Iar acest ajutor scăpat către firme se întoarce acum împotriva acestora: guvernul obligă firmele să plătească impozite pe ajutorul primit în pandemie. România, cu acest Cîţu ministru al finanţelor, a ajuns la un deficit de 10% din PIB şi împrumuturi de 35 de miliarde de euro. Nimeni nu ştie unde sunt banii împrumutaţi”, a menționat Răzvan Cuc.

„Guvernul Cîţu se îndreaptă cu paşi repezi spre titlul de cel mai incompetent guvern din istoria ultimilor 30 de ani“

Parlamentarul social democrat a mai precizat că România riscă să piardă 30,4 miliarde de euro, bani europeni pentru Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR).

„Planul a fost făcut de guvernul Orban şi a fost respins de Comisia Europeană. Vă reamintesc faptul că acest Cîţu era ministru al finanţelor în acel guvern, avea putere de decizie, nu era vreun anonim băgător de seamă! Guvernul Cîţu se îndreaptă cu paşi repezi spre titlul de cel mai incompetent guvern din istoria ultimilor 30 de ani. Mai are cineva vreo îndoială că ar fi altfel?”, a mai scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *