Prima pagină » Actualitate » Răzvan Cherecheș contrazice anunțul lui Florin Cîțu legat de revenirea la normalitate de la 1 iunie
Răzvan Cherecheș contrazice anunțul lui Florin Cîțu legat de revenirea la normalitate de la 1 iunie

Răzvan Cherecheș contrazice anunțul lui Florin Cîțu legat de revenirea la normalitate de la 1 iunie

06 apr. 2021, 10:21,
George Cristian, în Actualitate

Fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății, Răzvan Cherecheș îl contrazice pe premierul Florin Cîțu legat de revenirea la normalitate odată cu 1 iunie. Acesta precizează faptul că, în aceste momente, nu sunt date care să îi ofere lui Florin Cîțu o veridicitate a celor anunțate.

Răzvan Cherecheș consideră că anunțul făcut de premier referitor la un platou pe care stă România este unul mai degrabă politic ţinând cont că țara se confruntă cu problema paturilor la Terapie Intensivă.

Răzvan Cherecheș îl contrazice pe premierul Florin Cîțu referitor la revenirea la normalitate

Răzvan Cherecheș, fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății îl contrazice pe premierul Florin Cîțu care a declarat, ieri, 5 aprilie 2021, că de pe data de 1 iunie se va reveni la normalitate. Specialistul în sănătate publică este de părere că întreaga declaraţie este una politică şi care nu are fundament din punct de vedere a datelor publicate de specialişti, mai ales în contextul în care România se confruntă cu o criză a paturilor de Terapie Intensivă:

„De când a început pandemia e prima dată când suntem la capacitate maximă și nu mai sunt paturi și nu mai sunt locuri pe secțiile de terapie intensivă. Situația-i extrem de serioasă. Echivalentul ar fi că o persoană își rupe mâna și la ortopedie nu mai sunt locuri și trebuie să stea în situația asta. În contextul ăsta, declarația primului ministru e distopică, sincer”, afirmă Cherecheş, într-un interviu pentru RFI.

Revenirea la normalitate anunțată de Florin Cîțu e doar o proiecție, spune profesorul Răzvan Cherecheș în opinia căruia, indiferent cât de mult va accelera campania de vaccinare anti-covid, presiunea din secțiile AŢI covid nu va scădea până la 1 iunie. Nu are cum, subliniază specialistul. „Să spui că la o săptămână după restricții se vede efectul, nu-i adevărat… N-are cum să se vadă”, susţine acesta.

Declaraţia este una politică

Răzvan Cherecheș este de părere că declaraţia este una politică şi că înţelege ideea de a oferi un mesaj pozitiv populației dar în contextul actual, declaraţia poate fi considerată mai degrabă ca un apel la relaxare:

” Nu sunt date care să sugereze așa ceva. Declarația premierului e o declarație politică. Înțeleg nevoia de a oferi un mesaj pozitiv, dar cred că felul în care a făcut-o îndeamnă mai degrabă la relaxare. Mesajul premierului mi se pare mai degrabă . Nu, niciodată nu am avut o situația mai proastă”, afirmă Răzvan Cherecheș.

Florin Cîțu consideră că România va depăşi criza de la 1 iunie

Într-o declaraţie făcută în cursul zilei de luni, 5 aprilie 2021, premierul Florin Cîțu a anunţat că România va depăşi criza generată de pandemia de COVID-19 de pe data de 1 iunie. Acesta spune că întreaga campanie de vaccinare şi restricţiile actuale vor contribui la acest lucru:

Astăzi (nr. ieri) voi anunța constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului și sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. De fapt, aceasta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate și am să vă explic la ce mă refer”, a declarat premierul.

În altă ordine de idei, premierul Cîțu a anunțat că România a intrat pe un platou al infectărilor cu COVID-19, situaţia s-a stabilizat iar în unele judeţe putem vorbi şi despre un regres al pandemiei.

Răzvan Cherecheş a fost până recent consilier onorific al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Acesta și-a dat demisia din funcție susținând că în cadrul MS nu a găsit o colaborare benefică. Cherecheş este profesor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, şef al Departamentului de Sănătătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *