Prima pagină » Actualitate » Răzvan Cherecheș consideră că în România ar trebui impuse măsuri mai dure privind persoanele nevaccinate anti-COVID-19
Răzvan Cherecheș consideră că în România ar trebui impuse măsuri mai dure privind persoanele nevaccinate anti-COVID-19

Răzvan Cherecheș consideră că în România ar trebui impuse măsuri mai dure privind persoanele nevaccinate anti-COVID-19

15 nov. 2021, 09:32,
în Actualitate

Expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș, a făcut multiple declarații privind situația pandemică actuală din România, afirmând faptul că măsurile de protecție ar trebui să devină mai dure, pentru un grad ridicat de protecție al oamenilor, iar acestea ar trebui să se aplice în primul rând persoanelor nevaccinate.

Acesta recomandă modelul austriac de lockdown aplicat celor care nu sunt imunizați încă cu serul anti-COVID-19.

Răzvan Cherecheș crede că pentru românii nevaccinați anti-COVID-19 ar trebui aplicate măsuri mai dure

Expertul în sănătate publică, vorbește despre situația actuală privind noul coronavirus din țară, în special situația din spitale și a numărului mare de morți. Acesta afirmă că măsurile de protecție ar trebui înăsprite, în special pentru cei care refuză să se imunizeze. Astfel că, în contextul în care de luni, 15 noiembrie 2021, Austria a adoptat restricții mai dure pentru categoria persoanelor nevaccinate, prin amenzi și lockdown al acestora, Răzvan Cherecheș, consideră că ar trebui urmat și în România acest model.

„Începând de mâine, Austria a decis lockdown pentru persoanele nevaccinate pentru următoarele 10 zile. Amenda pentru încălcarea lockdown-ului este de 1450 euro. Austria are rata de vaccinare de 65%, considerată prea mică pentru prevenirea aglomerării secțiilor de terapie intensiv”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Expertul în sănătate publică recomandă restricții masive la nivel național pentru cei care nu sunt imunizați anti-COVID-10

La începutul lunii octombrie, când numărul cazurilor cu infectări era în creștere, Răzvan Cherecheș, a subliniat importanța unor restricții mai mari pentru cei care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Acesta susține că impunerea acestor restricții la nivel național ar aduce un plus de conștientizare și ar avea efect asupra numărului de persoane infectate dar și al deceselor, în sensul micșorării numărului.

„În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional, pentru că nu avem probleme doar într-o anumită regiune. Lăsat liber pentru vaccinţi cu verificări intense din partea poliţiei. Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie resticţionat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive.

Vaccinaţi-vă cât de repede posibil şi până în momentul în care vaccinul a devenit valabil, respectiv două săptămâni după a doua doză, purtaţi mască în permanenţă, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane şi de câte ori vedeţi pe cineva cu mască sub nas sau fără mască, îndepărtaţi-vă, astfel încât să fiţi în siguranţă. Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetăţenilor.

Deci, ar trebui ca oamenii să înceteze să mai asculte sfaturile unor persoane care sunt fie dezinformate, fie răuvoitoare, pentru că obţin influenţă şi bani de pe urma împrăştierii de zvonuri false şi să asculte sfatul medicilor infecţionişti, epidemiologi şi specialişti de sănătate publică.”, a declarat acesta.

În ceea ce privește tratamentul pe bază de anticorpi monoclonali, Răzvan Cherecheș susține că este eficient în toate tulpinile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`