Prima pagină » Sport » Răzvan Burleanu vrea din nou revoluție în Liga I: „Vor fi bani mai mulți și spectacol garantat”
Răzvan Burleanu vrea din nou revoluție în Liga I:

Răzvan Burleanu vrea din nou revoluție în Liga I: „Vor fi bani mai mulți și spectacol garantat”

13 mart. 2020, 04:00,
în Sport

Răzvan Burleanu rămâne fidel unor idei pe care le-a expus cu mai mult timp în urmă, dar nu a trecut și la aplicarea lor. Președintele FRF ar dori ca Liga 1 să adopte un sistem cu 16 echipe, așa cum a promis în campania electorală de acum 2 ani. Burleanu speră ca în Liga 1 să joace echipe de tradiție precum Rapid, Petrolul sau UTA, ceea ce ar spori atractivitatea competiției.

„Ne dorim un campionat cu 16 echipe, pentru că luăm în considerare infrastructura. Avem investiții majore în stadioane. Apoi, echipele de tradiție, cu mulți suporteri, sunt la nivelul Ligii 2. Vom avea și jucători români mai mulți, și antrenori. Total fals că valoarea campionatului se va dilua, uitați-vă ce s-a întâmplat la turneul final Euro. Vor crește și veniturile și vor fi mai multe meciuri competitive în Liga I. Cu două echipe în plus, vor fi un milion de români din două județe care vor urmări Liga I.

Trebuie să dăm o miză sportivă

Va fi cu playoff și playout, 6 în playoff și 10 în playout. Se menține înjumătățirea punctelor, și-a arătat impactul. Românii nu vor să vadă echipe care se bat doar la retrogradare, de aceea vom da o miză în plus, gen un meci de baraj între cea mai bună echipă din playout cu ultimul calificabil în Europa”, a declarat Burleanu în cadrul emisiunii Fotbal Club.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *