Prima pagină » Sport » Răzvan Burleanu dă un adevărat tun financiar odată cu numirea în Consiliul FIFA. Președintele FRF, plătit regește
Răzvan Burleanu dă un adevărat tun financiar odată cu numirea în Consiliul FIFA. Președintele FRF, plătit regește

Răzvan Burleanu dă un adevărat tun financiar odată cu numirea în Consiliul FIFA. Președintele FRF, plătit regește

21 apr. 2021, 02:00,
în Sport

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a primit un mandat de patru ani în Consiliul FIFA, o entitate non-executivă, cu rol strategic. Oficialul român va încasa 250.000 de dolari, aproximativ 210.000 de euro anual în noua sa poziție.
Consiliul FIFA este condus de președintele forului mondial, Gianni Infantino, și este alcătuit din 37 de reprezentanți ai confederațiilor continentale. Numirea lui Răzvan Burleanu este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi.

Răzvan Burleanu, președintele FRF, plătit regește de FIFA

Burleanu își va lua noul rol „în primire” pe 20 aprilie. Astfel, până în 2025, președintele Federației Române de Fotbal va rămâne în Consiliul FIFA indiferent de rezultatul alegerilor pentru conducerea FRF de anul viitor. Pe lângă cei 210.000 de euro pe care-i va încasa în fiecare an, oficialul român va primi o diurnă de 700 de euro pentru fiecare deplasare în străinătate, potrivit insidethegames.biz.
În plus, odată cu numirea în Cosiliul FIFA, Răzvan Burleanu va face parte și din Comitetul Executiv al UEFA. În decembrie 2020, când și-a depus candidatura, președintele FRF spunea că postul din cadrul forului mondial este o recunoaștere a credibilității de care se bucură FRF pe plan extern.

„Acest pas ne va ajuta foarte mult ca federație sportivă, pentru că se vede în acest moment credibilitatea noastră la nivel internațional. Acum depinde de noi ca toate aceste atribute să le putem transforma într-o valoare de asociere a Federației Române de Fotbal cu partenerii săi”, a declarat Răzvan Burleanu.

Răzvan Burleanu conduce din 2017 grupul de lucru UEFA- Uniunea Europeană, iar anul trecut a fost numit de UEFA în grupul de lucru dedicat strategiei comerciale pentru competițiile la nivel de echipe naționale. Este din 2019 președintele Comisiei Media UEFA, funcție în care a fost numit după activitatea de prim-vicepreședinte al Comisiei de Marketing UEFA.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`