Prima pagină » Sport » Răzvan Burleanu a anunțat măsuri dure pentru următorul sezon al Ligii I de fotbal! Scenariile în care meciurile vor fi decise la „masa verde”
Răzvan Burleanu a anunțat măsuri dure pentru următorul sezon al Ligii I de fotbal! Scenariile în care meciurile vor fi decise la

Răzvan Burleanu a anunțat măsuri dure pentru următorul sezon al Ligii I de fotbal! Scenariile în care meciurile vor fi decise la „masa verde”

20 aug. 2020, 02:00,
în Sport

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat măsuri dure pentru următorul sezon al Ligii I de fotbal

Răzvan Burleanu a anunțat, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, scenariile în care un meci va fi decis la „masa verde” în următorul sezon competițional din Liga I de fotbal.
Președintele FRF transmite că un meci va fi reprogramat o singură dată, la maximum șapte zile distanță de la data în care trebuia să se dispute inițial. Astfel, dacă partida nu va putea fi disputată nici la reprogramare, echipa cu caz sau cazuri de COVID-19 va fi declarată pierzătoare cu 0-3.
De asemenea, dacă un club va avea restanțe la finalul sezonului regular, a play-off-ului sau a play-out-ului, va pierde meciurile pe care nu le-a putut disputa la „masa verde”, 0-3.

Scenariile în care meciurile din Liga I de fotbal se vor decide la „masa verde”

„Un meci se va putea reprograma o singură dată, dar nu mai devreme de șapte zile. Dacă o echipă va avea o restanță la finalul unei faze competiționale, va pierde cu 0-3.
Finalul unui faze competiționale înseamnă, pentru Liga 1, după campionatul regular tur-retur, după play-off și la finalul play-out-ului”, a declarat Răzvan Burleanu.

Un alt scenariu în care o echipă va pierde cu 0-3 la „masa verde” este reprezentat de meciurile din Cupa României și de cele din barajul de menținere / promovare. Concret, dacă, din cauza infectării cu COVID-19, o echipă nu va putea disputa jocul dintr-una dintre cele două competiții, formația în cauză va fi declarată învinsă din oficiu.

„Pentru barajul de promovare / menținere și pentru Cupa României meciurile nu se vor reprograma. Echipa în cauză va pierde cu 0-3. Principiul de la care am plecat a fost să nu mai avem meciuri amânate”, a transmis Răzvan Burleanu.

Ce se întâmplă cu echipele în caz de contaminare cu COVID-19

Liga I va începe la finalul acestei săptămâni, iar Răzvan Burleanu a dezvăluit noul protocol după care se va desfășura noul sezon fotbalistic.

„Ne dorim să nu mai fim puși de LPF în situația din sezonul trecut. De aceea, vom respecta cerințele UEFA: cu 6 ore înainte de meci echipa trebuie să se prezinte cu 13 jucători valizi, dintre care cel puțin un portar, și cu avizul de la DSP, în cazul în care este deschisă o anchetă. Meciul poate fi reprogramat, dar nu mai devreme de 7 zile și se poate reprograma o singură dată.
Dacă finalul unei faze competiționale,de exemplu campionat regulat tur și retur, nu s-a putut disputa meciul, echipa din cauza căreia a fost amânată partida pierde meciul cu 3-0. Principiul se aplică și după playoff și playout, la finala Cupei și la meciurile de baraj” a explicat președintele FRF.

Răzvan Burleanu: „Trebuie o coordonare cu DSP”

Acesta a explicat că și Direcțiile Sanitare trebuie să ajute cluburile de fotbal și să acționeze prompt în cazul unei contaminări.

„Competiția trebuie să se termine fără incertitudini, din partea DSP trebuie un protocol omogen pentru toată țara, trebuie un reprezentant acolo care să se ocupe de sport pentru că au existat întârzieri în privința răspunsului, astfel ca în 24 de ore fiecare club să știe ce condiții de crantinare, izolare trebuie să adopte”, a precizat Burleanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *