Răzvan Bogdan Abalași, despre Codruta Filip: „Nu aveţi tot USR-ul studiile, pregătirea profesională şi calitatea umană, pe care colega mea le are”

Răzvan Bogdan Abalași, despre Codruta Filip: „Nu aveţi tot USR-ul studiile, pregătirea profesională şi calitatea umană, pe care colega mea le are”

11 sept. 2020, 16:47
Elena Nicoleta Bujor, în Local

Candidatul Pro România la presidentia Consiliului Judeţean Iaşi, Răzvan Bogdan Abalași sare în apărarea Codrutei Elenei Filip, tânăra care a ajuns la conducerea spitalelor regionale de urgenţă.

Bogdan Abalași îi transmite deputatului Emanuel Ungureanu să îi fie ruşine, deoarece niciun membru al partidului Uniunea Salvaţi România nu are studiile, pregătirea profesională şi calitatea umană pe care le are Codruta Elena Filip.

În altă ordine de idei, acesta susţine că tinerii nu au ocazia să se afirme în România din cauza „impostorilor” din USR.

„Domnule deputat, Emanuel Ungureanu, să vă fie ruşine! Nu aveți tot USR-ul, studiile, pregătirea profesională și calitatea umană, pe care colega mea Codruța Filip le are. Tinerii valoroși nu au șansa să se afirme în România, din cauza impostorilor din USR. Felicitări Codruța pentru atitudine și nu băga în seamă răutățile căpușelor USR-iste!”, a declarat Bogdan Abalași.

Propunere lansată de Bogdan Abalași, candidat PRO România la preşedinţia CJ Iaşi

Vouchere de 1.000 lei pentru fiecare profesor din judeţul Iaşi. Propunerea a fost lansată de Bogdan Abalași, candidat PRO România la preşedinţia CJ Iaşi. Este echivalentul a două milioane de euro, proiectul fiind lansat de candidatul PRO România.

Această propunere a fost făcută cu gândul la cele 10.000 de cadre didactice din județul Iași. Candidatul Pro România susține că nimeni nu se gândește la aceștia, iar educația pentru guvernanții liberali este pe ultimul loc.

„Mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, iar gândul meu se îndreaptă către cele peste 10.000 de cadre didactice din județul Iași. În spațiul public nu discută nimeni despre aceștia, educația pentru actualii guvernanți fiind pe ultimul loc ca prioritate. Ce măsuri ar trebui luate pentru a-i apăra pe dascăli de virusul ucigaș? Cum se va desfășura o oră de clasă? Ce materiale didactice vor fi folosite?

Ce stimulente ar trebui date profesorilor pentru a trece mai ușor peste această perioadă? Sunt zeci de întrebări la care actualii guvernanți nu au găsit răspuns sau nu sunt interesați de acest aspect. Din discuțiile purtate cu lideri ai sindicatelor ieșene din învățământul preuniversitar, s-au desprins câteva soluții la problemele cadrelor didactice, pe care le voi susține în plenul Consiliului Județean. Prima propunere este de a acorda din bugetul Consiliului Județean Iași, un voucher în valoare de 1.000 lei, pentru fiecare cadru didactic aflat în activitate la data de 15 septembrie 2020. Voucherul poate fi folosit în scopul achiziționării unui laptop sau a unei tablete, necesare predării cursurilor online.”, a precizat Bogdan Abalași.

Achitarea abonamentului de internet

O altă propunere făcută de Abalași este aceea de a achita contravaloarea abonamentului aferent serviciilor de internet pentru profesorii care au desfășurat orele de curs online, fără a primi vreun sprijin din partea autorităților publice locale, ci utilizând resursele proprii.

„A doua propunere este de a achita contravaloarea abonamentului aferent serviciilor de internet. Din luna martie și până în iunie, profesorii au desfășurat orele de curs online, utilizând propriile resurse, fără a primi vreun sprijin din partea autorităților publice locale, județene sau naționale. Consider că sunt propuneri de bun simț, realizabile și de care cadrele didactice au mare nevoie!”, a declarat Bogdan Abalași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *