Prima pagină » National » Razii ample în toată țara: Cea mai frecvent încălcată regulă de circulație
Razii ample în toată țara: Cea mai frecvent încălcată regulă de circulație

Razii ample în toată țara: Cea mai frecvent încălcată regulă de circulație

12 oct. 2024, 14:15,
în National

Ieri, poliția a desfășurat razii de amploare în București, Ilfov și în alte județe din țară. Șoferii au fost opriți pe rând de agenții implicați în operațiunea „Focus On The Road”, care are scopul de a atrage atenția conducătorilor auto asupra distragerilor la volan, cum ar fi utilizarea telefonului mobil, animalele de companie sau interacțiunile cu pasagerii.

Scopul operațiunii FOCUS ON THE ROAD este de a reduce cu 50% numărul de decese și al victimelor accidentelor rutiere din România. Poliția își propune să aducă la cunoștință șoferilor, riscurile distragerilor la volan, sperând că tot mai mulți conducători auto vor realiza pericolele reprezentate de o secundă de neatenție în trafic.

Anne-marie Ciolcă, IPJ Ilfov: ,,Recomandăm, în scop preventiv, participanţilor la trafic să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, să nu apese pedala de accelerţie mai mult decât prevede legea.’’

În cadrul verificărilor, au fost vizați și șoferii care ignoră regulile de circulație, iar cei care au încălcat legea, au primit amenzi. Unul dintre șoferi a fost cercetat penal după ce a fost testat cu un aparat drug test, rezultatul fiind pozitiv pentru o substanță de mare risc.

Care este cea mai frecventă abatere

În 2023, în București au fost aplicate peste 4.000 de amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranță. Totuși, cea mai comună abatere este alta: anul trecut, aproape 7.000 de șoferi din capitală au fost sancționați pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. În primele 9 luni ale acestui an, au fost emise 4.084 de amenzi pentru aceeași infracțiune.

Un număr de 65 de șoferi și-au pierdut permisul de conducere pentru că, în timpul utilizării telefonului mobil, au încălcat și alte reguli de circulație.

Operațiunea s-a desfășurat și în Constanța, având ca obiectiv prevenirea accidentelor. Șoferii au fost opriți, iar cei care au încălcat regulile au fost amendați. Acțiuni similare sunt planificate și pentru zilele următoare, în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`