Prima pagină » National » Răzbunarea lui Liviu Dragnea! Avertizarea fostului lider al PSD s-a adeverit. Preţurile sub actualul Guvern au explodat- VIDEO
Răzbunarea lui Liviu Dragnea! Avertizarea fostului lider al PSD s-a adeverit. Preţurile sub actualul Guvern au explodat- VIDEO

Răzbunarea lui Liviu Dragnea! Avertizarea fostului lider al PSD s-a adeverit. Preţurile sub actualul Guvern au explodat- VIDEO

01 sept. 2021, 11:28,
în National

România se confruntă cu o adevărată explozie a preţurilor în ultima perioadă. Energia electrică s-a scumpit cu 25 la sută, preţul gazelor a crescut cu 20 de procente, facturile la utilităţi fiind tot mai mari. Inflaţia s-a majorat, în vreme ce puterea de cumpărare a românilor a scăzut în 2021 cu câteva procente faţă de anul 2019. În faţa acestor lucruri, miniştrii de la Palatul Victoria păr din altă lume, încărcând să dea asigurări că situaţia nu este una îngrijorătoare.

Culmea, toate acestea aspecte au fost semnalate din timp tocmai de Liviu Dragnea, fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD). Acesta a avertizat din timp că vor fi lucruri ce vor pune România la pământ, însă populaţia nu a crezut şi a blamat fosta guvernare. Cu toate acestea, ceea ce a spus Dragnea la momentul respectiv s-a adeverit. Totuşi, lucrurile s-au precipitat, iar românii au preferat să fie minţiţi frumoşi.

Liviu Dragnea menționa faptul că prețurile vor crește la energie electrică și la gazele naturale

În trecut, Liviu Dragnea susținea, repetetiv faptul că prețurile la gaze și la energia electrică vor crește. Fostul lider al PSD spunea că în spatele posibilelor creșteri se află un grup de ” șmecheri” care vor să blocheze economie:

„Sunt rău pentru că nu mai vreau ca în România preţul la gaze şi la energia electrică să fie făcut de un grup de şmecheri, care dacă hotărăsc că economia să fie blocată, aceasta să fie facut` prin preţuri? Dacă hotărăsc că romanii să devină sclavii facturilor, măresc preţurile? Pentru că îmi doresc ca această tară să fie respectată în lume şi în Europa? Da, dacă pentru asta înseamnă că sunt rău, da, sunt rău!”, a susţinut Liviu Dragnea la momentul respectiv.

Este haos pe piața energetică din România! Românii plătesc mai mult pentru aceleași servicii

În ultimele luni, pe piața energetică din România este haos după ce facturile la energie electrică și gaze naturale au crescut simțitor. Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR nu face mare lucru pentru a opri acest lucru iar românii sunt disperați. Specialiștii din domeniu au declarat în repetate rânduri că, dacă se vor menține prețurile, românii se vor întoarce la nivelul de trai de acum 10 ani. De altfel, aceeași specialiști au susținut că cea mai mare problemă, pe lângă scumpirea gazelor naturale și a energiei electrice este și transpunerea acestora in viața de zi cu zi.

Altfel spus, românii vor plăti mai mult pentru toate serviciile. Calculul este unul logic pentru că afaceristul care transportă, de exemplu carne, plătește mai multe pentru curentul electric sau gazele naturale, iar pentru a putea să își mențină marja de profit este obligat să mărească și prețul la carne. Situația se identifică la absolut orice produs transportat, produs, vândut în România.

Legea protecției consumatorului vulnerabil urmează să fie votată în Parlament dar din câte se pare nu este suficientă pentru a acoperi pagubele uriașe create. O altă problemă este și dependența României față de Rusia atunci când vorbim despre importul de gaze naturale. O companie rusească anunțând faptul că raportul de import a crescut cu peste 300%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *