Prima pagină » Titlurile zilei » Răzbunare în stil mafiot? Fostul viceprimar al Bacăului, Laurian Lucaș, a fost atacat de un fost boxer într-un restaurant, după ce a făcut dezvăluiri despre europarlamentarul Dragoș Benea

Răzbunare în stil mafiot? Fostul viceprimar al Bacăului, Laurian Lucaș, a fost atacat de un fost boxer într-un restaurant, după ce a făcut dezvăluiri despre europarlamentarul Dragoș Benea

22 mai 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Scandal de proporții la Bacău. Fostul viceprimar Laurian Lucaș a fost atacat într-un restaurant din centru. Ciudat este faptul că atacul vine la câteva zile după ce Lucaș a lansat un șir de acuzații ce îl priveau pe europarlamentarul Dragoș Benea. Conflictul ce a avut loc în restaurant a fost filmat de camerele de supraveghere, iar cel care l-a atacat pe Lucaș este Ciprian Ciocan, un fost boxer ce se învârte acum în cercuri dubioase. Numele boxerului nu este pentru prima dată implicat într-un scandal

Scandal de proporții la Bacău. Fostul viceprimar al Bacăului, Laurian Lucaș, a fost atacat într-un restaurant din zona centrală. Povestea începe joi, 20 mai 2021, când Laurian Lucaș se afla pe terasa restaurantului „Boulevard”. Acolo și-a făcut apariția și fostul boxer Ciprian Ciocan, însoțit de trei persoane. La un moment dat, Ciocan merge la Lucaș, iar între cei doi are loc un schimb de replici. Ciprian Ciocan începe să-l tragă de sacou pe Laurian Lucaș și pregătește o lovitură. Fostul boxer încearcă să-i dea un pumn lui Lucaș, însă acesta se ferește.

Din acel moment lucrurile au degenerat. Cei care îl însoțeau pe fostul boxer sar și ei la bătaie. Pentru că nu reușeau să-l doboare pe fostul viceprimar Lucaș, agresorii au pus mâna pe scaune și au început să arunce spre el. Bătaia a durat câteva minute și a fost oprită de un echipaj de jandarmi care se afla întâmplător prin zonă. Atât Lucaș, cât și agresorii au fost duși la spital, iar mai apoi la audieri.

Fostul boxer Ciprian Ciocan a fost reținut după ce l-a atacat în restaurant pe Laurian Lucaș

Joi seara, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe Ciprian Ciocan în urma scandalului. Polițiștii băcăuani au afirmat că, după conflict, un bărbat de 47 de ani, fost boxer, a fost reținut pentru 24 de ore.

„În după-amiaza de 20 mai 2021, în urma unui conflict spontan, un bărbat de 47 de ani l-a lovit pe un altul, de aceeași vârstă, pe terasa unui restaurant. Prin zona respectivă trecea un echipaj de Jandarmerie, care a aplanat conflictul. De asemenea, jandarmii au anunțat polițiștii, care au demarat cercetările. În urma verificărilor, un bărbat de 47 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzațiile de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, au precizat ieri reprezentanții IPJ Bacău.

Conform acestora, urmează a se dispune cu privire la o eventuală măsură preventivă ce ar putea fi luată în cazul suspectului de agresiune. Dacă acest atac are legătură cu europarlamentarul PSD Dragoș Benea, lucrurile sunt extrem de grave. La Bacău este cunoscut faptul că Benea se bazează pe prieteni și rude pentru a face legea după bunul plac.

Atacul vine la câteva zile după ce Laurian Lucaș a făcut câteva dezvăluiri despre actualul europarlamentar PSD Dragoș Benea

Coincidență sau nu, scandalul de la Bacău vine la câteva zile după ce fostul viceprimar Laurian Lucaș a făcut dezvăluiri despre PSD-istul Dragoș Benea. Sunt multe semne de întrebare legate de acest aspect. Un om care nu are niciun conflict cu nimeni și face dor câteva precizări pe plan politic ajunge să fie atacat ziua în amiaza mare. Laurian Lucaș a precizat că tot scandalul nu este altceva decât o tentativă de denigrare a sa.

„Eu nu am avut niciodată niciun conflict cu nimeni în stradă, nu am dușmani decât politici. Să vă spun ceva. Dacă o persoană are de recuperat o datorie sau vrea să bată o altă persoană, merge la un restaurant unde sunt martori și camere de filmat să-l bată? Eu pe Ciocan îl cunosc, cred, de vreo 30 de ani, nu am avut niciodată de împărțit cu el ceva, nu am avut și nu am nicio datorie la el”, a spus fostul viceprimar al Bacăului. Laurian Lucaș spune că tot conflictul are, probabil, o rădăcină politică. „Eu am făcut niște acuzații despre Dragoș Benea. După câteva zile ajung să fiu atacat în restaurant. La ce să mă gândesc? Repet, eu nu am decât dușmani politici”,a mai precizat Laurian Lucaș.

Ce acuzații i-a adus Laurian Lucaș europarlamentarului Dragoș Benea

Zilele trecute, Laurian Lucaș, fost viceprimar al municipiului Bacău în perioada 2000-2004, i-a adus câteva acuzații grave lui Dragoș Benea. În rândurile de mai jos atașăm declarația lui Laurian Lucaș.

„Benea D. se plictisește îngrozitor în poziția lui de europarlamentar plătit cu mii de euro lunar, inclusiv de băcăuani, pentru a reprezenta interesele României în UE. De aceea, fiindcă viața lui este foarte ușoară, plină de prosperitate și protecție din partea sistemului, găsește de cuviință să căpușeze politica locală în detrimentul cetățenilor pe care nu dă doi bani. Am fost colegi în administrația Sechelariu, ba chiar am împărțit același birou până în momentul în care, sfătuit fiind de Viorel Hrebenciuc, l-a trădat pe Dumitru Sechelariu, deși era considerat copilul de suflet, fapt ce arată caracterul îndoielnic al acestui personaj malefic și dăunător pentru Bacău.

Unii au spus că a fost băiat deștept. Eu consider că este doar un laș fără coloană vertebrală care admite să calce pe cadavre pentru a-și consolida puterea și influența. Fiindcă în ultima vreme aruncă în spațiul public tot felul de elucubrații despre mine, nu mă duce gândul decât la ideea că îi este frică. Sau cum ar spune bătrânii, se strânge funia de par.

Îi spun lui Benea D. că eu sunt o persoană reabilitată din punct de vedere a legii pentru o vină care nu-mi aparține. Benea știe foarte bine asta. Mai ales că, în nota informativă a SRI-ului, după care a început cercetarea penală, numele său apărea alături de al meu. Benea D. uită acum, din înaltul funcției sale de la Bruxelles, că a fost responsabil de achizițiile publice în administrația Sechelariu, administrație pe care el vrea să o șteargă cu buretele.

De aceea, vreau să răspundă la câteva întrebări: Îți mai aduci aminte cum ți-ai construit vila de la Podu cu Lanțuri pe numele părinților? Aia pe care ai vândut-o de curând și te-ai mutat în Gherăiești. Sau de contractele cu fațadele blocurilor ori poate de cel cu iluminatul public sau de reabilitarea Teatrului «Bacovia»? A trecut timpul, ce-i drept, dar eu îmi aduc aminte toate detaliile. Poți tu, Benea D., să explici concesionarea aeroportului către Nelu Iordache și cum de a ajuns ca firma concesionară să amenajeze agenția de bilete fix în spațiile comerciale ale familiei tale?”, a spus fostul viceprimar Laurian Lucaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *