Prima pagină » Actualitate » Războiul gunoaielor de la Sectorul 1 trece la un alt nivel! Romprest poate executa silit primăria condusă de Clotilde Armand
Războiul gunoaielor de la Sectorul 1 trece la un alt nivel! Romprest poate executa silit primăria condusă de Clotilde Armand

Războiul gunoaielor de la Sectorul 1 trece la un alt nivel! Romprest poate executa silit primăria condusă de Clotilde Armand

21 iul. 2021, 13:46,
George Cristian, în Actualitate

Clotilde Armand este din nou în centrul unui nou scandal. Și de această dată principalul subiect de discuţie este ridicarea gunoaielor din Sectorul 1. Un consilier local susţine că Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct mai ales în contextul în care, conform declaraţiilor acestuia şi a unei decizii a unei instantii, Romprest poate executa primăria.

Incă de la preluarea mandatului de primar, Clotidle Armand a început un adevărat război cu operatorul de salubritate care a decis să nu mai ridice gunoaiele din Sectorul 1.

Primăria Sectorului 1 poate fi executată silit de Romprest

Un consilier local PNL din Sectorul 1 o acuză pe Clotilde Armand că „aduce un prejudiciu direct” de peste două milioane de euro, penalități de întârziere a plății unor datorii, după ce instanța a admis cererea Romprest de executare silită a Primăriei și Judecătoria Sectorului 1 a respins marți cererea de suspendare a executării silite.

„Dovada că am spus mereu numai adevărul despre Primăria Sectorului 1 rezultă și din deciziile instanței judecătorești (…) ieri, 20.07.2021, a fost respinsă cererea lui Clotilde Armand de suspendare a executării silite. Există, în cadrul acestei executări, sume restante în valoare de aproximativ 80 de milioane de lei, din care aproximativ 8 milioane de lei reprezintă penalități de întârziere a plății unor datorii mai vechi de 6 luni de zile, deci Clotilde Armand aduce un prejudiciu direct cu o sumă de peste 2 milioane de euro, din cauza faptului că refuză să achite facturi legale. Vom vedea, mai departe, cum va răspunde Primarul Clotilde Armand în fața legii”, spune miercuri, pe Facebook, Dan Podaru, consilier local PNL Sectorul 1.

Judecătoria Sectorului 1 a respins marți cererea de suspendare a executării silite, ca neîntemeiată, cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunțare.

Judecătorii au decis să accepte cererea Romprest de a executa silit Primăria Sectorului 1

Judecătorii de la Sectorul 1 au admis, în cursul zilei de joi 10 iunie 2021, cererea Romprest de a executa silit a Consiliului Local al Sectorului 1. În altă ordine de idei pare că războiul gunoaielor se adânceşte:

Soluția instanței pe scurt:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Încuviinţează executarea silită în temeiul titlului executoriu, prin toate modalităţile de executare prevăzute de lege, simultan sau succesiv, până la realizarea dreptului rezultat din titlul executoriu, precum şi a cheltuielilor de executare. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 10.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *