Prima pagină » National » Războiul dosarelor la DNA a început! Dan Barna (USR-PLUS) îl critică pe premierul Florin Cîțu în legătură cu achiziția de vaccin împotriva COVID-19
Războiul dosarelor la DNA a început! Dan Barna (USR-PLUS) îl critică pe premierul Florin Cîțu în legătură cu achiziția de vaccin împotriva COVID-19

Războiul dosarelor la DNA a început! Dan Barna (USR-PLUS) îl critică pe premierul Florin Cîțu în legătură cu achiziția de vaccin împotriva COVID-19

22 sept. 2021, 14:49,
în National

Conform surselor date, marţi, 21 septembrie 2021, DNA ar fi început instrumentarea unui dosar care cercetează modul prin care Guvernul României, implicit şi premierul Florin Cîțu, a achiziţionat mai multe vaccinuri împotriva COVID-19. Într-o intervenţie publică, Dan Barna susține faptul că este bine că procurorii fac mai multe verificări.

Ceea ce omite să spună fostul vicepremier este faptul că Guvernul a fost format și din membrii USR-PLUS. Ba mai mult, Ministerul Sănătății a fost gestionat numai de cei de la USR-PLUS prin Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă.

Atac în forță a lui Dan Barna împotriva premierului Florin Cîțu

Fost vicepremier din Guvernul României, Dan Barna îl critică pe Florin Cîțu în contextul în care procurorii DNA ar fi deschis un dosar prin care verifică campania de achiziționare a vaccinurilor. Acesta este de părere că este foarte bine că procurorii verifică aceste proceduri:

„Nu știu care e problema anchetată și nici cine a făcut respectiva sesizare către DNĂ, dar e foarte bine să se verifice această achiziție de vaccinuri pentru că a fost – și e de notorietate, și fostul ministru de Finanțe a semnalat lucrul acesta – au fost mai multe decizii ale Guvernului, și ale premierului în speță, de a achiziționa vaccinuri mult peste necesarul teoretic, și peste dublul necesarului teoretic pe care l-am fi avut ca țară”, a transmis Dan Barna.

România este donator de vaccinuri, susţine Dan Barna

Pe de altă parte, fostul vicepremier menţionează că România a ajuns o tară care donează pe bandă rulantă vaccinuri împotriva COVID-19. Acest lucru nu se întâmpla neapărat din generozitate ci pentru că medicamentele expiră:

„Și am ajuns în situația – nu știu dacă e bună sau proastă, tind să cred că nu e neapărat una favorabilă – în care România este cel mai mare donator de vaccinuri. Am cumpărat vaccinuri mult mai multe decât puteam folosi și apoi am fost în situația să le donăm, și nu din generozitate, ci pentru că expirau. Și atunci, faptul că este o anchetă de ce s-au alocat aceste resurse – de fapt nici nu s-au alocat, a tot spus și Vlad Voiculescu, unele cereri de achiziție venite dinspre premier erau pe sume nealocate, dar asta e altă discuție… Foarte bine, DNA-ul să verifice dacă e ceva în neregulă, poate nu e nimic, poate asta e strategia asumată și atunci nu avem ce să comentăm”, a continuat el.

DNA a început o anchetă despre cum au fost achiziţionate vaccinurile împotriva COVID-19

Conform unor surse se pare că DNA a deschis un dosar penal în rem prin care verifică achiziţionarea de vaccinuri împotriva COVID-19. Procurorii încearcă să vadă de ce premierul Florin Cîțu ar fi semnat achiziţia vaccinurilor dacă acestea nu erau folosite şi Ministerul Finanțelor ar fi dat un aviz negativ.

Premierul Florin Cîțu nu se află la prima problemă de acest fel. De exemplu, procurorii DNA au mai deschis un dosar în rem prin care anchetează mai multe fapte de abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *