Prima pagină » National » Războiul dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea continuă! Primarul ales al Capitalei: „Vedem și noi că biroul e gol”

Războiul dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea continuă! Primarul ales al Capitalei: „Vedem și noi că biroul e gol”

22 oct. 2020, 22:30,
Bianca Rebegea, în National

Nicușor Dan, primarul ales al Capitalei, declară că fostul edil, Gabriela Firea, insultă inteligența bucureștenilor prin fotografierea sa în biroul Primăriei. Nicușor Dan se așteaptă ca săptămâna viitoare să fie pus în funcție.

„Insultă din nou inteligența bucureștenilor. Vedem și noi că biroul e gol, cu atât mai mult că Bucureștiul are atâtea probleme. Au trecut totuși 4 săptămâni de la alegeri, și totuși n-am avut comunicări din partea primarului în funcție.

Din perspectiva asta se va termina totul luni. Din păcate există o reglementare în legea administrației prin care se zice că primarul își ia mandatul doar după ce sunt validați consilierii. Și consilierii au trecut doar de prima etapă.

Dacă nu se fac apeluri la hotărârea judecătoriei voi fi investit săptămîna viitoare”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

Gabriela Firea, mesaj subtil la adresa lui Nicușor Dan: „Sunt tot aici și îmi place!”

Primarul în funcție al Capitalei, Gabriela Firea, îl ironizează pe Nicușor Dan. Gabriela Firea a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie din biroul de la Primărie și îi arată lui Nicușor Dan că este încă primar, că muncește și că îi place.

Gestul Gabrielei Firea apare după ce Nicușor Dan a acuzat că „se tergiversează deliberat” preluarea mandatului de primar general al Capitalei.

„Sunt tot aici. Încă muncesc. Tot ca oțelul. Și îmi place”, a scris, în engleză, Gabriela Firea.

Nicușor Dan este de părere că preluarea mandatului său a fost tergiversată

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, crede că preluarea mandatului său a fost tergiversată. Nicușor Dan spune că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță. Acesta afirmă că Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze.

„La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD. Sunt peste 50 de apeluri la validarea mandatului meu de primar, cu motive ridicole și acuzații în stil conspiraționist. Se cere nici mai mult nici mai puţin, după 4 săptămâni, reluarea alegerilor locale în Bucureşti, dacă vă puteți închipui”, a declarat Nicușor Dan.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că „și-a pus subordonații să semneze aceste contestații“

Primarul ales al Capitalei a arătat că cele 52 de contestații sunt similare, inclusiv în ceea ce privește greșelile gramaticale. Nicușor Dan crede că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

„Remarc lașitatea Gabrielei Firea care și-a pus subordonații să semneze aceste contestații și nu a semnat ea însăși, dacă chiar vrea să conteste rezultatul alegerilor. Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci întârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor prieteni”, a menționat Nicușor Dan.

„Dacă cineva are probleme cu apa caldă, să o întrebe pe Gabriela Firea!“

Nicușor Dan susține că Gabriela Firea și-a abandonat mandatul de primar și că problema apei calde în București trebuie rezolvată de aceasta.

„În ultimele 4 săptămâni, primarul Bucureștiului a fost Gabriela Firea. Dacă cineva are probleme cu apa caldă, trebuie să întrebe pe primarul în funcție al Bucureștiului, Gabriela Firea, și nu pe mine. Este un primar care și-a abandonat mandatul, obligațiile legale. Caracatița de interese din Primăria Capitalei e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia să acopere lucruri pecare le-au făut, să emită niște acte prin care să regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut”, a menționat primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *