Războiul din Ucraina imbogățește, așa cum era de așteptat marile corporații din industria de armament. Sunt profituri uluitoare făcute de companiile cu acest specific. Și asta in timp ce războiul din Ucraina se soldează zilnic cu mii de morți.
Nimeni nu vorbește despre pace, iar România este una dintre țările care cheltuie sume enorme pentru cumpărarea de armament.
Războiul din Ucraina îmbogătește marile corporații din industria de armament!
Cele mai mari companii aerospațiale și de apărare din lume, corporații din industria de armament, urmează să atingă niveluri record de numerar în următorii trei ani, deoarece vor beneficia de o creștere a comenzilor guvernamentale pentru noi arme pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere.
Se estimează că cei 15 principali contractori de apărare vor înregistra un flux de numerar gratuit de 52 de miliarde de dolari în 2026, conform analizei Vertical Research Partners pentru Financial Times – aproape dublu fluxul lor de numerar combinat la sfârșitul anului 2021. Se estimează că cinci dintre cei mai importanți contractori de apărare din SUA vor genera un flux de numerar de 26 de miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2026, mai mult decât dublul sumei din 2021. Cifrele exclud Boeing, având în vedere problemele sale recente și ponderea mare față de aerospațiul civil.
Creșterea cheltuielilor guvernamentale a propulsat deja registrele de comenzi aproape de maxime record. De obicei, durează câțiva ani pentru ca noile contracte să se traducă în vânzări mai mari – companiile de apărare își înregistrează majoritatea vânzărilor odată ce armele sunt livrate – dar fluxurile de numerar în creștere provoacă deja dezbateri despre modul în care industria va cheltui banii.
Cine sunt campionii din Europa
În Europa, campionii naționali BAE Systems, Rheinmetall și Saab din Suedia, care au beneficiat de noi contracte pentru muniție și rachete, se așteaptă să înregistreze o creștere a fluxului de numerar combinat cu peste 40%.
Industria beneficiază de o creștere bruscă a cheltuielilor militare, pe măsură ce guvernele își măresc bugetele ca răspuns la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și la escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu și Asia.
În SUA, recentele facturi de ajutor pentru Ucraina, Taiwan și Israel au alocat aproape 13 miliarde de dolari pentru producția de arme la cele mai mari cinci grupuri de apărare ale Americii – Lockheed Martin, RTX, Northrop Grumman, Boeing și General Dynamics – și furnizorii acestora. În Marea Britanie, Ministerul Apărării a angajat 7,6 miliarde de lire sterline pentru ajutor militar Ucrainei în ultimii trei ani, inclusiv pentru reaprovizionarea stocurilor.
Companiile au direcționat deja miliarde de dolari în răscumpărări de acțiuni înainte de recentul val de comenzi noi; unii au luat o pârghie suplimentară pentru a face acest lucru. Anul trecut a fost cel mai puternic pentru răscumpărări de către companiile aerospațiale și de apărare atât din SUA, cât și din Europa din ultimii cinci ani, potrivit datelor de la Bank of America, deși nivelurile rămân mult sub cele din alte sectoare. În tot acest război din Ucraina se pare că singurele care câștigă sunt marile corporații din industria de armament care au înregistrat un profit uluitor. Poate ar fi timpul să se vorbească despre pacea mondială, nu despre orgoliile unor lideri mondiali.
Coruptul de Zele sărăcește Europa…si Europa fraieră pompează bani. Ne merităm soarta! Oricum Zele nu va câștiga nimic din acest război decat bani. Nu-i pasă de oameni si de viețile soldaților. La bocnă cu Zele și susținătorii lui!!!