Prima pagină » Razboi în Ucraina » Războiul din Ucraina epuizează stocurile de muniție din țările NATO. Jens Stoltenberg: „Este urgent să oferim mai multe arme”
Războiul din Ucraina epuizează stocurile de muniție din țările NATO. Jens Stoltenberg: „Este urgent să oferim mai multe arme”

Războiul din Ucraina epuizează stocurile de muniție din țările NATO. Jens Stoltenberg: „Este urgent să oferim mai multe arme”

13 feb. 2023, 20:00, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Războiul din Ucraina epuizează stocurile de muniție ale aliaților, iar reuniunea miniștrilor Apărării de marți se va concentra asupra modalităților de creștere a stocurilor și a capacităților industriale de apărare, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Rata actuală a cheltuielilor Ucrainei cu muniții este de multe ori mai mare decât rata actuală de producție”, a spus Stoltenberg.

„De exemplu, așteptarea pentru muniția de calibru mare a crescut de la 12 la 28 de luni. Comenzile plasate astăzi vor fi livrate doar doi ani și jumătate mai târziu”, a spus el în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles, adăugând că stocul epuizat pune sub presiune ministerele apărării. „Trebuie să ne creștem producția și capacitatea de producție.”

Jens Stoltenberg: „Este urgent să oferim Ucrainei mai multe arme”

Preocupările legate de epuizarea stocurilor nu au părut să oprească angajamentul NATO de a sprijini Ucraina, deoarece Stoltenberg a subliniat necesitatea de a trimite mai multe arme la Kiev.

„Realitatea este că vedem deja începutul” noii ofensive ruse, a spus Stoltenberg jurnaliştilor. „Este urgent să oferim Ucrainei mai multe arme”.

Zelenski i-a mulțumit prim-ministrului norvegian pentru un nou pachet de apărare

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a mulțumit prim-ministrului norvegian luni pentru un nou pachet de apărare și a discutat despre „cooperarea ulterioară” cu Norvegia, a spus el într-o postare pe Telegram.

„Am avut un telefon cu premierul norvegian Jonas Gahr Store. Am mulțumit pentru noul pachet de apărare care ne va întări pe uscat, pe cer și pe mare. Sunt recunoscător și pentru pachetul substanțial de ajutor de 5 ani care se pregătește pentru aprobare în Norvegia. Am discutat despre cooperarea noastră ulterioară. Împreună victorioși!”, a spus Zelenski.

Luna trecută, ministrul norvegian al Apărării, Bjørn Arild Gram, a declarat că țara este într-un „dialog strâns” cu aliații și Ucraina cu privire la modul în care aceștia pot contribui „în cel mai bun mod posibil”. Norvegia contribuie, de asemenea, la eforturile aliaților de a trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *