Prima pagină » Razboi în Ucraina » Războiul din Ucraina continuă pentru a 27-a zi la rând. Atacuri aeriene în mai multe orașe ucrainene

Războiul din Ucraina continuă pentru a 27-a zi la rând. Atacuri aeriene în mai multe orașe ucrainene

22 mart. 2022, 12:40,
în Razboi în Ucraina

Pentru a 27-a zi la rând continuă războiul dintre Rusia și Ucraina. În ciuda apelurilor la pace făcute de capitalele lumii, nici unul dintre cele două state nu cedează la condițiile inițiale și nu se întrevede nici un rezultat în viitorul imediat.

În acest context, armata Rusiei a continuat atacurile aeriene de noapte asupra principalelor orașe din Ucraina. S-au raportat explozii puternice în Nord la Harkov și în Regiunea Kiev, districtul Kramatorsk și Slaviansk.

Războiul din Ucraina continuă pentru a 27-a zi la rând

După a 27-a zi la rând în războiul dintre Rusia și Ucraina, la Kiev, alarma de atac aerian continuă. Populația s-a mutat în adăposturi după ce în cursul zilei, un puternic atac cu rachete a distrus un mare mall din centrul orașului făcând mai multe victime printre civili. Rușii au susținut că au atacat obiectivul pentru că era folosit ca depozit pentru armata ucraineană.

Prin urmare, municipalitatea din Kiev a instituit Stare de asediu pentru aproximativ 35 de ore. Prin această Stare, se înţelege interdicția de circulație și accesul în oraș. Interdicția va fi valabilă astăzi, 22 martie, de la ora 20.00 până miercuri, 23 martie, la ora 07:00, a scris Vitali Klitschko, primarul orașului.

„Îi rog pe toți locuitorii să stea acasă – sau în adăposturi când sună alarma”, a declarat Vitali Klitschko.

În noaptea de duminică spre luni, 21 martie, cel puțin opt oameni au murit în urma atacului armatei ruse în districtul Podil din Kiev, mai multe cadavre aflându-se lângă complexul comercial bombardat de ruși.

„Din cauza focului provocat de loviturile aeriene în capitală și în regiune, a fost detectată o poluare a aerului. Ca urmare, nu deschideți geamurile.și când ieșiți afară, protejați-vă plămânii prin utlizarea măștilor medicale FFP2”, a precizat primarul orașului Kiev.

Primarul Klitschko i-a îndemnat pe cetățeni să nu filmeze punctele de verificare ale militarilor, convoaiele armatei și obiectivele defensive, dar și să nu publice filmările pe rețelele media.

În Mariupol, copiii mor de deshidratare

Un reporter BBC arată faptul că în Mariupol copiii mor de deshidratare. Reportajul este făcut de jurnaliştii care i-au luat un interviu unei femei care a scăpat din iad. Victoria, în vârstă de 27 de ani, care a reușit să evadeze din orașul asediat Mariupol, din sudul Ucrainei, povestește cum și-a lăsat familia în urmă, în timp ce fugea într-un sat aflat la aproximativ 20 km distanță.

„Orașul meu este absolut distrus. Oamenii stau în subsol, dar asta nu este sigur. Ei bombardează, așa că pivnițele dure sunt distruse.”, spune ea, cu vocea tremurândă, în timp ce descrie auzirea bombardamentelor zilnice ale atacurilor rusești.

Ea spune că mulți oameni nu au acces la hrană și apă. Victoria adaugă că nu a reușit să-i ajute pe alți membri ai familiei să părăsească Mariupol și este disperată să îi salveze de acolo.

„Trei copii despre care știu că au murit de deshidratare. Este secolul 21 și copii mor din cauza deshidratării în orașul meu. Ei mor de foame acum. Voi rămâne în Ucraina și voi încerca să-mi salvez familia în Mariupol. Mariupol este viața mea, nu înțeleg de ce să părăsesc orașul meu, țara mea din cauza Rusiei”.

Astăzi, 22 martie, este a 27-a zi la rând de când continuă războiul dintre Rusia și Ucraina, iar deocamdată, cele două state nu cedează la condițiile inițiale și nu se întrevede nici un rezultat în viitorul imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`