Prima pagină » Actualitate » Războiul din Ucraina atinge un nou apogeu! Trupele rusești din Belarus au intrat în țară – VIDEO

Războiul din Ucraina atinge un nou apogeu! Trupele rusești din Belarus au intrat în țară – VIDEO

24 feb. 2022, 07:47,
în Actualitate

Mai multe rapoarte citează acum oficiali ucraineni spunând că trupele din Belarus se alătură atacului rusesc, ceea ce înseamnă că ofensiva vine acum și din nordul Ucrainei. Belarus, care se află la granița de nord a Ucrainei, este mult timp aliat cu Rusia. Analiştii descriu micuţa ţară drept „statul client” al Rusiei.

Atacul din nord se adaugă atacurilor Rusiei asupra estului Ucrainei și mișcării de trupe rusești asupra Odessei în sud.

Războiul din Ucraina atinge un nou apogeu! Trupele rusești din Belarus se deplasează spre Kiev

Armata ucraineană: Forțele aeriene resping atacul aerian rusesc

Forțele armate ucrainene au postat o declarațiespunând că armata rusă a început „bombajarea intensivă” a unităților sale din estul țării. Rusia a lansat, de asemenea, lovituri cu rachete asupra aeroportului Boryspil de lângă Kiev și a altor câteva aeroporturi, se arată în comunicat. A spus că forțele aeriene ucrainene luptă împotriva unui atac aerian al Rusiei. Declarația a negat informații despre parașutiștii ruși în orașul-port Odesa, din sud.

Biden spune că SUA și aliații vor impune sancțiuni severe

Președintele american Joe Biden spune că a vorbit cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelensky, și l-a informat cu privire la măsurile pe care le face „pentru a aduna condamnarea internațională”.

Cele mai noi detalii despre războiul din Ucraina! Legea marțială în țară! Belarus intră spre Kiev

Într-o declarație, Biden spune că a condamnat atacul ca fiind „neprovocat și nejustificat”.

Zelensky „mi-a cerut să le invit liderilor lumii să vorbească clar împotriva agresiunii flagrante a președintelui Putin și să fie alături de poporul Ucrainei”, adaugă Biden.  Președintele SUA spune că se va întâlni cu liderii G7 joi, iar SUA și aliații „vor impune sancțiuni severe Rusiei”. „Vom continua să oferim sprijin și asistență Ucrainei și poporului ucrainean”, spune el.

A început războiul în Ucraina? Vladimir Putin a anunțat că a trimis armata – FOTO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *