Prima pagină » Actualitate » Războiul continuă: Ucraina doboară cinci avioane rusești și un elicopter

Războiul continuă: Ucraina doboară cinci avioane rusești și un elicopter

24 feb. 2022, 11:48,
Maria Moldovanu în Actualitate

În această dimineață, armata ucraineană a doborât cinci avioane inamice și un elicopter în apropiere de zona operațiunii Forțelor Comunale din Donbass. Unul dintre cele cinci avioane distruse a fost depistat drept un bombardier Su-24. Ministerul Apărării Ruse au afirmat că nimic nu amenință populația civilă și a negat vehement informațiile cu privire la doborârea aeronavelor rusești.

În dimineața zilei de 24 februarie 2022, în jurul orei 04.00, președintele rus Vladimir Putin  a intrat în direct și a anunțat începutul unei „operațiuni militare în Donbass”. Ca urmare a declarației făcute de acesta, au început să se audă zgomote foarte puternice și explozii în diferite orașe ale Ucrainei. Panica și frica a pus stăpânire pe oameni. De asemenea, s-au raportat foc de artilerie grea. Ucraina ripostează, și încearcă să țină piept atacurilor inimice.

cinci-avioane-rusesti-si-un-elicopter1

Conform declarațiilor serviciului de presă al Forțelor Terestre ale Armatei Ucrainene unul dintre cele cinci avioane distruse a fost depistat drept un bombardier Su-24

Au fost doborâte cinci avioane rusești și un elicopter de către forțele ucrainene

În prima parte a zilei, armata ucraineană, ca răspuns la atacul armatei rusești,  a doborât cinci avioane inamice și un elicopter în apropiere de zona operațiunii Forțelor Comunale din Donbass. Conform declarațiilor serviciului de presă al Forțelor Terestre Ucrainene, unul dintre cele cinci avioane distruse a fost depistat drept un bombardier Su-24.

„Conform informațiilor operative, apărarea aeriană ucraineană a doborât un avion rusesc în zona operațiunii Forțelor Comunale. Anterior, era un Su-24”, au spus Forțele Terestre.

Reprezentanții Comandamentului Forțelor Întrunite declară că:

„Astăzi, 24 februarie, 5 avioane și un elicopter al agresorilor au fost doborâte în zona de protecție a mediului. Împreună vom câștiga”, se arată în comunicat.

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a venit cu un mesaj în care a menționat că: „Orașele ucrainene sunt atacate. Acesta este un război de cucerire. Ucraina se va apăra și va câștiga. Momentul acțiunilor a venit acum.”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky a ieșit cu câteva declarații pentru a liniști populația. Tot el a anunțat că își dorește formarea unei coaliții mondiale împotriva lui Vladimir Putin, pentru a-l obliga să renunțe la atacurile militare.

cinci-avioane-rusesti-si-un-elicopter2

Ministerul Apărării Federației Ruse a afirmat că nimic nu amenință populația civilă a Ucrainei și a negat vehement doborârea avioanelor rusești

Reacția Moscovei: „Infrastructura militară ucraineană este dezactivată”

Ca urmare a anunțului făcut de către forțele Ucrainene, Ministerul rus al Apărării dă replica. Aceștia au anunțat că au reușit să dezactiveze infrastructura militară inamică și le-au nimicit artileria aeriană, în urma operațiunilor militare inițiate la Moscova.

„Infrastructura militară ucraineană este dezactivată cu arme de înaltă precizie și vizează aerodromuri și instalații de apărare aeriană”, declară Departamentul rus militar.

cinci-avioane-rusesti-si-un-elicopter3

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky anunțat că își dorește formarea unei coaliții mondiale împotriva lui Vladimir Putin

Ministerul Apărării Federației Ruse a afirmat că nimic nu amenință populația civilă și a negat vehement doborârea avioanelor rusești.

La momentul actual populația Ucrainei este într-o situație de criză majoră. Rețele de socializare sunt pline cu filmulețe video prin care locuitorii orașelor atacate demonstrează lumii întregi ororile care se petrec acolo. Haosul a pus stăpânire pe întreaga țară, iar oamenii încearcă să fugă din punctele atacate cât mai repede, aceștia au luat cu asalt bancomatele din Kiev pentru a intra în posesia banilor agonisiți timp de o viață.

Potrivit presei ucrainene, scopul principal al  forțelor militare ruse, și al atacurilor provocate, este de a lichida bazele militare din Ucraina și a o dezarma. Iar Rusia, la rândul său,  neagă în continuare  prăbușirea  celor cinci avioane rusești și a unui elicopter.

cinci-avioane-rusesti-si-un-elicopter4

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începutul unei operațiuni militare în Donbass

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024