Prima pagină » Razboi în Ucraina » Război nuclear simulat de autorităţile de la Moscova. Putin a urmărit „atacul” printr-o videoconferință

Război nuclear simulat de autorităţile de la Moscova. Putin a urmărit „atacul” printr-o videoconferință

27 oct. 2022, 10:00,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Un război nuclear simulat de autoritățile de la Moscova a avut loc ieri, 26 octombrie 2022. Preşedintele rus Vladimir Putin a asistat la antrenamentul forţelor de descurajare strategică, adică trupele însărcinate să răspundă la ameninţări, inclusiv în cazul unui război nuclear, printr-o videoconferinţă. La ultima ieșire, liderul de la Kremlin a fost însoțit de un bărbat care ținea în mână ceea ce pare a fi una dintre servietele nucleare ale țării.

Înainte de antrenament, Rusia a informat SUA despre planurile sale, care coincid cu exerciţiile nucleare Steadfast Noon ale NATO, desfăşurate în fiecare an în ultimul deceniu. Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării american, a spus că „Rusia îşi îndeplineşte obligaţiile de control al armelor şi angajamentele de transparentă prin aceste notificări”.

Război nuclear simulat de autorităţile de la Moscova

Ministerul rus al Apărării, Serghei Soigu, l-a informat pe liderul de la Kremlin despre desfăşurarea manevrelor, care au durat câteva minute. Forţele ruse au lansat rachete balistice şi de croazieră de pe submarinul atomic Tula, dar şi rachete intercontinentale mobile terestre Yars, lansate de pe cosmodromul Plesetk.

„Sub conducerea comandantului suprem al forţelor armate, Vladimir Putin, forţele de descurajare strategică terestre, maritime şi aeriene au efectuat un antrenament, fiind efectuate totodată lansări practice de rachete balistice şi de croazieră”, a indicat Kremlinul într-un comunicat. În timpul exerciţiilor, primele de la începutul campaniei militare a Rusiei în Ucraina în februarie, a fost efectuat un exerciţiu de „lansare nucleară masivă de către forţele strategice ofensive ca răspuns la un atac nuclear inamic”, a declarat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

Rachetele balistice au fost lansate din Marea Barent, din partea de nord a Rusiei, şi au ajuns la poligonul Kura din peninsula Kamceatka. Scopul antrenamentelor a fost acela de a testa gradul de pregătire a centrelor de comandă ale forţelor nucleare.

„Sarcinile stabilite în cadrul exerciţiului de antrenament de descurajare strategică au fost îndeplinite în totalitate,toate rachetele şi-au atins ţintele”, au indicat autorităţile de la Kremlin, într-un comunicat.

Forţele „strategice” ruse sunt concepute pentru a răspunde la ameninţări, în special în caz de război nuclear. Forţele sunt echipate cu rachete cu rază de acţiune intercontinentală, bombardiere cu raza lungă de acţiune, submarine şi nave de suprafaţă şi aviație navală.

Detaliul de la ultima ieşire a lui Putin care a atras atenţia

Pe 20 octombrie 2022, Vladimir Putin a vizitat un teren de instrucţie pentru soldaţii mobilizați în regiunea Riazan. În filmarea publicată de autorităţile ruse se poate observa un bărbat care ține în mâna ceea ce pare a fi una dintre servietele nucleare ale ţării.

„Cheget” este denumirea dată de ruși servietelor nucleare, și face parte din sistemul automat de comandă și control al Forțelor Nucleare Strategice ale Rusiei, numit și Kazbek. Rusia are trei astfel de serviete, una aflată la președintele rus, alta la ministrul Apărării și încă o servietă la șeful Statului Major.

Vă aducem aminte că luni, 17 octombrie 2022, o rachetă rusească a lovit un obiectiv din infrastructura a oraşului ucrainean Vinniția. Despre asta a anunțat Serhi Borzov, șeful Administrației Militare Regionale.

Înainte de a organiza un război nuclear simulat, Putin a avertizat că Rusia îşi va folosi întregul arsenal pentru a-şi apăra integritatea teritorială şi pe cea a celor patru regiuni ucrainene anexate: Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie.

Comentarii
  • Va fi sau nu, razboi nuclear ?!
    Desigur ca da, intr-un timp de .. estimare dificila. Nu neaparat cu Putin.
    Sfarsitul vietii umane pe planeta, in urma unui razboi nuclear ? Niciodata ! Cei ce conduc lumea, au nevoie de „sclavi”. Decese: maxim doua treimi din total, vor ramane constant macar 3 miliarde de oameni.

  • Murim toti de dragul Ucrainei si comandantului suprem al lumii Zeloschi cap de tabla si faina.Cine nu gandeste pu- la beleste. Problema e ca ne- a distrus pe toti si cat mai rezistam nu se stie si poate murim dracului toti pentru cap de tabla si faina

  • Ptr laba trista de mai sus

    Dute la gara leaga te de un tren si rezolva treaba daca nu mai rezisti prostule asa mai scapa planeta de un prost

  • Du- te la el si lupta pentru Ucraina de ce labaresti pe tastatura esti patriotul Ucrainei du- te pe front acolo carne de tun! Poate nu mai auzim de tine. Ca recompensa marioneta Zelonschi o sa- ti dea cadou o parte din averea lui poate si vila din strainatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *